Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Nissan-fabriek in Barcelona sluit in 2021

Geschreven door Sébastien Vanhouche op 06-08-2020

Na een staking die uitbrak enkele dagen voor de officiële aankondiging van de sluiting hebben Nissan en zijn werknemers een akkoord gevonden: de fabriek van Barcelona blijft nog tot volgend jaar draaien.

Het is voor niemand nieuws dat autoconstructeurs het heel lastig hebben. Nissan ontsnapt niet aan de regel en heeft daarom in mei 2020 beslist om tegen eind dit jaar zijn fabriek in Barcelona te sluiten. De werknemers zijn daarom begin mei in staking gegaan, een paar dagen voor de mededeling officieel werd. Vandaag, na een onderhandeling van bijna 30 uur, hebben Nissan en zijn werknemers een akkoord gevonden om de sluiting van de fabriek uit te stellen tot volgend jaar. Het Japanse merk belooft ook dat er geen grote ontslagrondes volgen voor de sluiting. De productie wordt eind augustus weer opgestart.

Eventuele overname door Ineos

De bedoeling van het maneuver is om de Spaanse overheid meer tijd te geven om een overnemer voor de fabriek te vinden. Ineos heeft al zijn interesse getoond voor de faciliteit om er zijn Grenadier te bouwen, een terreinwagen die sterk op de oude Land Rover Defender is geïnspireerd. Maar die buit is nog lang niet binnen, want Ineos heeft al laten verstaan meer te voelen voor de Franse fabriek waar vandaag de auto’s van Smart worden gebouwd. Voor Nissan past de sluiting binnen het kader van een wereldwijd plan om bijna 2,4 miljard euro te besparen. De fabriek bouwt vandaag de pick-up Navara en andere bestelwagens van het merk.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten