Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Tesla Model H kost minder dan 25.000 euro en wordt gebouwd in Berlijn

Geschreven door Frédéric Kevers op 06-11-2023

Tijdens een bezoek aan de Gigafactory in Berlijn zou Tesla-topman Elon Musk de komst van een goedkope elektrische auto bevestigd hebben. Dat nieuwe instapmodel zou Model 2 of Model H gaan heten, minder dan 25.000 euro gaan kosten en in Duitsland gebouwd worden.

Er wordt al een hele tijd over de baby-Tesla gesproken, maar veel verder dan roddels of veronderstellingen gaat de berichtgeving zelden. We weten enkel dat de Amerikaanse constructeur van elektrische auto's werk maakt van een nieuw instapmodel dat niet meer dan 25.000 euro zou gaan kosten. Dat is binnen de prijsrange waarin compacte modellen zoals de nieuwe Citroën ë-C3 en de in de loop van 2025 verwachte VW ID.2 zich zullen bevinden. En dus een stuk goedkoper dan pakweg de nieuwe Volvo EX30 SUV.

Tijdens een bezoek aan de Gigafactory in de Duitse hoofdstad Berlijn zou Elon Musk aan de werknemers bevestigd hebben dat die Model 2 of Model H - ook daarover wordt druk gespeculeerd - er binnenkort komt, dat die inderdaad minder dan 25.000 euro zal kosten en dat die elektrische auto in Berlijn-Brandenburg gebouwd zal worden. Made in Europe, dus. 

En Elon Musk en de zijnen hebben grote plannen met die baby-Tesla. In maart kondigde de Amerikaanse EV-bouwer aan dat het een productiecapaciteit van 5.000 auto's per week bereikt had in de Berlijnse Gigafactory, wat neerkomt op ongeveer 250.000 exemplaren van de Model Y per jaar. Maar het doel is 1 miljoen wagens. Wanneer dat Tesla dat streven in realiteit hoopt te brengen, blijft onduidelijk. Er duft nogal eens wat tijd verstrijken tussen droom en daad, denk maar aan de Tesla Cybertruck of de intussen afgevoerde Roadster.

Bron: Automotive News Europe

Web Editor

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten