Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

prototype / VW ID.2 All haalt 450 km en kost minder dan 25.000 euro

Geschreven door Klaas Janssens op 15-03-2023

Deze VW ID.2 All Concept gaat de in de loop van 2025 verwachte productieversie vooraf. De elektrische Volkswagen Polo zal minder dan 25.000 euro kosten en over een rijbereik van 450 kilometer beschikken.

Volkswagen maakt werk van zijn EV-toekomst, want in 2033 wil Wolfsburg nog enkel elektrische modellen verkopen in Europa. Een van die elektrische auto's wordt de productieversie van deze VW ID.2 All Concept, die in de loop van 2025 in productie zou gaan en niet meer dan 25.000 euro zou mogen kosten. Er is ook sprake van een nog goedkoper en eveneens elektrisch instapmodel dat onder de 20.000 euro zou blijven.

Zie de Volkswagen ID.2 All Concept gerust als de elektrische opvolger van de VW Polo. Niet alleen omdat het enigszins brave lijnenspel sterk aan dat van de populaire stadswagen doet denken, maar ook omdat het koetswerk zowat even groot is als dat van de Polo. De VW ID.2 All is 4,05 meter lang, 1,81 meter breed en 1,53 meter hoog. 

2023 VW ID.2 All EV Concept

Prestaties en rijbereik?

De VW ID.2 All bouwt op het zogeheten MEB Entry-platform dat ontwikkeld werd voor de compacte EV-modellen van de Volkswagen-groep. In tegenstelling tot bij de achterwielaangedreven ID.3 gaat het om een voorwielaangedreven architectuur met enkele elektromotor. Niet nieuw, maar nog steeds leuk: de symbolen voor play en pauze op de pedalen.

LEES OOK Facelift: VW ID.3 (2023)

De elektrische aandrijflijn van de Volkswagen ID.2 All Concept beschikt over een systeemvermogen van 226 pk. De sprint van 0 naar 100 km/u vraagt minder dan 7 seconden en de topsnelheid bedraagt 160 km/u. Over de capaciteit van het accupakket wordt niet gecommuniceerd, enkel dat de elektrische stadswagen over een rijbereik van 450 kilometer zal beschikken. En dat een 20-tal minuten moeten volstaan om de batterij van 10 naar 80% bij te laden.

2023 VW ID.2 All EV Concept

Zo ruim als een VW Golf

Het koetswerk van de VW ID.2 All mag dan de afmetingen van een Polo hebben, dankzij een wielbasis van 2,6 meter is het interieur wel zo ruim als dat van een Volkswagen Golf. Ook de laadruimte van de koffer is genereus, met een stouwvolume van 490 liter. Met neergeklapte achterbank heb je tot 1.330 liter tot je beschikking.

Centraal op het strak vormgegeven dashboard staat de display van het infotainmentsysteem, dat over een specifieke routeplanner voor elektrische auto's zal beschikken. Zoals beloofd komt de VW ID.2 All met een aparte aircomodule met klassieke toetsen, een klassieke oplossing die voor ouderwets gebruiksgemak zou zorgen.

2023 VW ID.2 All EV Concept

 

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten