Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Toyota investeert massaal in batterijen

Geschreven door Olivier Duquesne op 02-09-2022

De hybridespecialist schakelt een versnelling hoger in de race naar elektrisch rijden. Toyota zal 5,6 miljard dollar investeren in Japan en de Verenigde Staten om de batterijproductie te versnellen.

Overzicht :

Toyota legt veel geld op tafel: 730 miljard yen (ongeveer 5,6 miljard dollar). 400 miljard yen zal worden geïnvesteerd in de fabriek van Prime Planet Energy & Solutions Co (PPES) in Himeji (Japan). De resterende ongeveer 2,5 miljard dollar zal worden geïnvesteerd in de Toyota Battery Manufacturing-fabriek in North Carolina, VS. Deze investering zal worden gebruikt om de batterijproductiecapaciteit, verdeeld over Japan en de VS, tegen 2024-2026 met 40 GWh te verhogen.  

Toeleveringsketen

Dit omvat zowel de bouw van nieuwe efficiënte productielijnen als de opleiding van personeel. Bovendien wil Toyota aan nieuwe behoeften voldoen "door meerdere aandrijflijnen en zo veel mogelijk opties aan te bieden". Daartoe moet de fabrikant een omgeving creëren om aan de vraag te voldoen en de wereld zonder onderbreking van elektrische voertuigen te voorzien. Toyota overweegt ook EV-batterijen te leveren aan zijn partners.

Web Editor - Specialist Advice

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten