Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Volkswagen: Minder problemen met WLTP (2018)

Geschreven door David Leclercq op 09-10-2018

Een paar weken geleden had Volkswagen, dat een zeer breed gamma aan voertuigen in zijn catalogus heeft staan, moeilijkheden om zijn auto’s te kunnen homologeren volgens de nieuwe WLTP-cyclus. Het lijkt erop dat de situatie verbeterd is…

Het is altijd een gevecht voor de fabrikanten om hun wagenpark te homologeren volgens de nieuwe WLTP-cyclus. Ter herinnering: auto’s die sinds 1 september 2018 te koop zijn, moeten gehomologeerd zijn volgens deze nieuwe norm, zonder uitzondering, om verkocht te mogen worden. De norm laat wel toe dat 10% van het aanbod nog de oude NEDC-standaard volgen, maar enkel voor een bepaalde tijd. In deze context hebben verschillende bronnen gemeld dat de Volkswagen-groep moeilijkheden had met dit proces, vanwege het heel grote gamma van beschikbare versies die onafhankelijk moeten worden gemeten. Vandaag lijken die problemen verbeterd.

Uit de crisis geraken

Het lijkt er dus op dat de meest kritieke periode voorbij is voor de constructeur, aangezien de 14 meest verkochte modellen, waaronder belangrijke modellen zoals (sommige versies van) de Golf, opnieuw goedgekeurd en dus beschikbaar zijn. De productie moest dus opnieuw worden opgestart na een tijdlang stil te liggen, wat de schade in termen van verkoop zou moeten beperken. We verwachten wel dat het jaar gekenmerkt wordt door een kleine daling in de maanden augustus en september.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten