Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Volvo-design voor elektrische Bentley-modellen?

Geschreven door Frédéric Kevers op 30-05-2023

Robin Page ruilt Volvo voor Bentley, de ontwerper van de EX30 en de EX90 mag zich immers het nieuwe designhoofd van de Britse prestigeconstructeur noemen. Hij moet er de elektrische modellen van Bentley vormgeven.

Een heleboel constructeurs gebruiken de min of meer gedwongen overstap naar een elektrisch gamma om een nieuwe designtaal te ontwikkelen. Zoals Robin Page (51) bij Volvo, die tekende voor het ontwerp van zowel de kleine EX30 als van de grote EX90. En dat is zijn oude werkgever niet ontgaan, want Page keert terug naar Bentley, waar hij van 2001 en 2013 verantwoordelijk was voor het interieurdesign - voor modellen zoals de Continental GT en de Mulsanne.

In Crewe krijgt Robin Page dezelfde opdracht als in Gotenburg, want als het nieuwe designhoofd moet hij de elektrische Bentley-modellen van de toekomst vormgeven. Een belangrijke taak, want 70% van de huidige Bentley-rijders zou uitkijken naar een elektrisch model.

2023 Volvo EX90 EV SUV

Intussen bij Volvo

Bij Volvo was Robin Page wel op een zijspoor beland na de aanstelling van Jeremy Offer, die sinds januari 2023 verantwoordelijk is voor het design van de Zweedse constructeur. Tot zijn overgang naar Bentley fungeerde Page als Senior Advisor. Opmerkelijk: Jeremy Offer is een industrieel designer zonder ervaring in de auto-industrie.

Intussen bij McLaren

De overstap van Robin Page van Volvo naar Bentley heeft ook gevolgen voor Tobias Sühlmann, die Andreas Mindt pas in januari 2023 verving als designhoofd bij de Britse autobouwer. Nu hoeft Sühlmann evenmin met de vingers te draaien, want hij schopt het dan weer tot designhoofd van McLaren. Hij vervangt er Robert Melville, die intussen aan het werk is voor de Saoedische start-up Ceer.

 

Web Editor

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten