Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Scoops / Preview: elektrische Volvo EX30 SUV (2024) - UPDATE

Geschreven door Klaas Janssens op 25-05-2023

Update: extra foto's - Op 7 juni 2023 wordt de nieuwe Volvo EX30 voorgesteld, maar door gelekte patentbeelden laat de elektrische SUV laat zich nu reeds bewonderen.

Overzicht :

UPDATE: extra foto's toegevoegd, onder meer van het interieur. 

Tijdens de officiële voorstelling van de nieuwe Volvo EX90 kondigde de Zweedse constructeur ook de komst van een compacte instap-SUV aan, die in de loop van 2024 in productie zou gaan als de Volvo EX30. Op 7 juni 2023 wordt de elektrische cross-over gepresenteerd, maar dankzij gelekte patentbeelden krijg je nu reeds een idee van het definitieve koetswerkontwerp.

Hoewel je de designers moeilijk van copy-pastewerk kan beschuldigen, kan de nieuwe Volvo EX30 moeilijk ontkennen uit welke broek hij gevallen is. Hoewel de koetswerkafmetingen voorlopig ontbreken, positioneert de Volvo EX30 zich onder de elektrische Recharge-versies van de C40 en de XC40. 

Volvo EX30 SUV

Specs en rijbereik?

De nieuwe Volvo EX30 zou op het SEA-architectuur van Geely komen te staan, het modulaire EV-platform dat ook gebruikt wordt door de Smart #1 en door de Zeekr X. Dan hebben we het over een elektrische aandrijflijn die een batterijpakket van 66 kWh combineert met een op de achteras gemonteerde elektromotor van 272 pk. Of zelfs 428 pk, zoals dat het geval is voor de Smart #1 Brabus.

De Smart #1 puurt een rijbereik van 440 kilometer uit het accupakket van 66 kWh, de Volvo EX30 zou minstens even ver geraken op een batterijlading. Op 7 juni 2023 weten we meer.

2024 Volvo EX30 EV SUV

Bron: CNIPA

Update: Volvo-veiligheid

De Volvo EX30 wil een echte Volvo zijn, dus stond veiligheid bovenaan het prioriteitenlijstje. De Zweedse SUV komt met allerlei verwittingssystemen, zowel visueel als auditief. Bijvoorbeeld wanneer er een fietser passeert om het moment dat je de deur van binnenuit wil openen. Niet onbelangrijk, want deze vorm van aanrijding zouden in grote steden tot 20% van de fietsongevallen vertegenwoordigen.

De elektrische Volvo EX30 zal ook uitgerust worden met een speciale airbag aan de binnenkant van de voorzetels en met een camera die zowel de ogen als het aangezicht van de bestuurder monitoren, op zoek naar tekenen van vermoeidheid. 

Update: officiële teaser

Inmiddels heeft de Zweedse constructeur een officiële teaser van de nieuwe Volvo EX30 op zijn sociale-mediakanalen gezet, waarbij ingezoomd wordt op enkele designdetails van de elektrische SUV.

Channel Manager Produpress Websites

Twitter: @janssensklaas / Instagram: @kjanssens_pro

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten