Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Juridisch / Rijbewijs krijgt nieuwe look

Geschreven door Nicolas Joannès op 09-12-2019

Het Belgische rijbewijs verandert nog eens van look. Het bankkaartformaat blijft, maar de look evolueert en er worden vooral nieuwe veiligheidselementen toegevoegd.

 

Sinds 2013 krijgen bestuurders die een rijbewijs aanvragen een officieel document in het formaat van een bankkaart en niet langer het vroegere roze briefje. Nog voor het eind van het jaar verandert dit rijbewijs. De FOD Mobiliteit verklaart dat vanaf half december de lay-out van het document voor alle afgeleverde rijbewijzen verandert.

Tegen fraude

Dit nieuwe rijbewijs komt er niet enkel om esthetische redenen, zo vertelt de FOD: “Naast de nieuwe, meer aantrekkelijke lay-out krijgt dit nieuwe rijbewijs modernere en meer uitgebreide beveiligingselementen die het risico op fraude en vervalsing gevoelig verminderen”.

Nog geldig

Deze nieuwe look geldt zowel voor het voorlopige als voor het definitieve rijbewijs, maar de oude modellen blijven geldig. Je bent dus niet verplicht om je oude rijbewijs te gaan inruilen voor dit nieuwe, tenzij wanneer het in een zeer slechte staat verkeer of je echt niet meer op de foto lijkt.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten