Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Juridisch / Duitsland en Europa vinden vergelijk: e-fuels redden de verbrandingsmotor

Geschreven door Olivier Duquesne op 27-03-2023

De Europese Unie en Duitsland hebben aan akkoord gesloten over de verkoop van auto's met verbrandingsmotor. Ook na 2035 zal je een wagen op benzine of diesel kunnen kopen, op voorwaarde dat hij op koolstofneutrale brandstof rijdt - zogeheten e-fuels.

De elektrische auto had het pleit gewonnen. Vanaf 2035 zouden er in Europa geen wagens met verbrandingsmotor verkocht mogen worden. Het op 14 februari 2023 door de Europees Parlement gesloten akkoord leek in kannen en kruiken, tot Duitsland op 7 maart ging dwarsliggen in de Raad van Europa en de deal op de helling kwam te staan. 

Duitsland reed voor de Duitse constructeurs, die synthetische brandstoffen voor verbrandingsmotoren naar voren schuiven als alternatief voor elektrische auto's. En na het nodige armgeworstel werd er een deal gevonden met Europa: het verbod op verbrandingsmotoren dan vanaf 2035 zou ingaan, wordt immers versoepeld.

Ook na 2035 zou je nog nieuwe wagens kunnen kopen die aangedreven worden door een verbrandingsmotor. Op voorwaarde dat ze enkel en alleen op synthetische brandstoffen draaien. 

Update: de oorspronkelijke tekst blijft ongewijzigd (aangezien er geen melding wordt gemaakt van een verplichting van elektromotoren), er zal toch een afzonderlijk voorstel komen over synthetische brandstoffen tegen het najaar van 2024.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten