Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Markt / Maxus: wat brengt 2024?

Geschreven door Alain Devos op 15-01-2024

Geen klassiek autosalon dit jaar, toch blijft januari de ideale maand om eens terug te blikken op 2023 en vooruit te kijken naar 2024. Dit marktoverzicht verzamelt de toppers van vandaag met de sterren van morgen. Vandaag: Maxus

Het in België door Astara ingevoerde Maxus begon aan zijn Europese doorbraak met elektrische bestelauto’s, maar sinds vorig jaar biedt het bij ons ook personenwagens aan. De eerste daarvan was de Mifa 9, een heuse monovolume met de allures van een minibus en plaats voor zeven personen.

SINDS VORIG JAAR BIEDT MAXUS BIJ ONS OOK PERSONENWAGENS AAN.

De 5,27 meter lange en onvermijdelijk ook behoorlijk zware auto is er enkel met een volledig elektrische aandrijving. De batterij van 90 kWh zou in echt ideale omstandigheden goed moeten zijn voor een rijbereik van 440 kilometer. De Mifa 9 is heel functioneel en luxueus, maar de prijs is wel stevig.

2023 Maxus eUNIQ6

Verrassende SUV

Nog in 2023 maakten we kennis met de T90. Ook die pick-up met dubbele cabine is een EV – aan benzinemotoren doen ze bij het Chinese merk niet. Net voor de jaarwisseling verraste Maxus ons bovendien met de eUNIQ6, een evengoed elektrische SUV met hippe looks, een rijbereik van 354 kilometer en een prijs onder de 40.000 euro.

De 4,70 meter lange auto heeft een motor van 177 pk en biedt comfortabel plaats aan vijf personen. In 2024 wordt het aanbod allicht nog uitgebreid met de Mifa 7, een compactere monovolume. Van de Mifa 9 komt er een variant met acht zitplaatsen.

Senior Writer (freelance)

Facebook: @alain.devos.18 / Twitter: @devos_alain / Instagram: @adevos12

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten