Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Markt / Rolls-Royce: wat brengt 2024?

Geschreven door Alain Devos op 22-01-2024

Geen klassiek autosalon dit jaar, toch blijft januari de ideale maand om eens terug te blikken op 2023 en vooruit te kijken naar 2024. Dit marktoverzicht verzamelt de toppers van vandaag met de sterren van morgen. Vandaag: Rolls-Royce

Terwijl bij Bentley de elektrische revolutie nog moet beginnen, lanceerde het zo mogelijk nóg wat exclusievere Rolls-Royce met de Spectre vorig jaar al een eerste coupé op batterijen. Wie vreesde dat daarmee ook de ziel van het legendarische merk verloren zou gaan, werd snel gerustgesteld.

ER WORDEN GEEN NIEUWE MODELLEN MET BENZINEMOTOR MEER ONTWIKKELD.

Alle fraaie Rolls-eigenschappen, zoals een uitmuntend comfort, veel koppel en het daarmee gepaard gaande rijgemak, bleven bewaard. Meer nog, de Spectre is tegelijk de beste auto die het merk ooit bouwde én zowat de meest verfijnde EV die je op dit moment op de markt kunt vinden.

Rolls-Royce future

Geen hybride

Net als Bentley belooft Rolls-Royce tegen 2030 over een volledig elektrisch gamma te beschikken. Er zullen geen nieuwe modellen met benzinemotoren meer worden ontwikkeld, ook hybride ‘tussenoplossingen’ hoeven we niet meer te verwachten.

Ondertussen blijven de huidige modellen natuurlijk nog een tijdje beschikbaar. Het gaat dan om de Ghost en de Phantom, beide met keuze uit twee wielbasissen, en de niet minder indrukwekkende Cullinan. Van de eerste en de laatste zijn er ook nog altijd extra fraaie Black Badge-uitvoeringen. Al die auto’s hebben nog een V12, maar aan dat verhaal komt tegen ten allerlaatste 2030 dus een definitief einde.

Senior Writer (freelance)

Facebook: @alain.devos.18 / Twitter: @devos_alain / Instagram: @adevos12

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten