Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Officieel: Rolls-Royce Spectre is elektrisch, heeft 585 pk en raakt 520 km ver

Geschreven door Klaas Janssens op 18-10-2022

Goodwood omschrijft de nieuwe Rolls-Royce Spectre als een Ultra-Luxury Electric Super Coupé. Hebben ze een punt?

In het najaar van 2023 lanceert Goodwood de Rolls-Royce Spectre, een elektrische coupé die bouwt op het volledig uit aluminium opgetrokken Architecture of Luxury waarop ook de Cullinan SUV en de Phantom staan. Specifieke verstevigingen zorgen ervoor dat de technische basis van de Spectre minstens 30% stijver is dan welke Rolls ooit.

De ingenieuze, door camera's gestuurde en dus proactief op het wegdek reagerende Planar-ophanging, met zowel luchtvering, adaptieve demping als actieve stabilisatorstangen, zou het comfortniveau van de elektrische coupé naar een nog hoger niveau tillen. Ondanks de flinke 23-duimers waarop de Rolls-Royce Spectre rijdt.

2023 Rolls-Royce Spectre EV

Rijbereik

Het bijna 5,5 meter lange koetswerk pronkt met een luchtweerstandscoëfficiënt van 0,25, het niet nader omschreven batterijpakket duwt het gewicht van de Rolls-Royce Spectre richting 3 ton. In afwachting van de definitieve homologatie spreekt de Britse luxeconstructeur over een rijbereik van 520 kilometer. Over de laadmogelijkheden communiceert de Britse prestigeconstructeur nog niet.

Het elektrische aandrijfgeheel belooft een vermogen van 585 pk voor een maximaal koppel van 900 Nm. Als het echt moet, sprint de Rolls-Royce in 4,4 secondenvan van 0 naar 100 km/u. Het is nog niet duidelijk hoeveel elektromotoren Rolls in de strijd gooit en dus evenmin of de Spectre nu over achter- of over vierwielaandrijving beschikt. 

2023 Rolls-Royce Spectre EV

Starlight

De nieuwe Rolls-Royce Spectre is een coupé met vier volwaardige zitplaatsen. Net zoals bij de andere modellen stap je in via zogeheten suicide doors, die automatisch openen en weer sluiten. Het dashboard combineert een klassiek basisontwerp met moderne designtoetsen, de digitale schermen voor zowel de tellerpartij als het infotainment worden netjes in het geheel geïntegreerd. De kwalitatieve materialen en hoogstaande afwerking doen de rest.

De zogeheten Starlight-technologie die het dak in een sterrenhemel verandert, wordt uitgebreid naar de deurpanelen - goed voor nog eens 4.795 lichtdiodes die het interieur een unieke toets geven. De Rolls-Royce Spectre zou ook ongelooflijk stil moeten zijn, want de ingenieurs zouden optimaal profiteren van de geruisloze aandrijflijn door een heleboel isolatiemateriaal toe te voegen om het windgeruis en het bandenrumoer te onderdrukken. We zijn benieuwd.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rolls-Royce Motor Cars (@rollsroycecars)

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten