Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Markt / Tesla: wat brengt 2024?

Geschreven door Alain Devos op 24-01-2024

Geen klassiek autosalon dit jaar, toch blijft januari de ideale maand om eens terug te blikken op 2023 en vooruit te kijken naar 2024. Dit marktoverzicht verzamelt de toppers van vandaag met de sterren van morgen. Vandaag: Tesla

Wie had zo’n tien jaar geleden durven te voorspellen dat een Amerikaanse producent van elektrische auto’s een plaats in de top 15 van de Belgische autoverkoop zou veroveren en daarbij heel wat gevestigde waarden achter zich zou laten? Tesla is hét succesverhaal van de 21e eeuw, en daar veranderen zelfs de vele uitschuivers van grote baas Elon Musk niets aan. Wereldwijd is de Model Y ondertussen niets minder dan de bestverkochte auto, en ook bij ons is de elektrische SUV de populairste Tesla. De catalogus telt verder ook nog de Model 3, de Model S en de Model X.

EXPORT VAN DE CYBERTRUCK NAAR EUROPA LIJKT UITGESLOTEN.

2023 Tesla Cybertruck

Cybertruck

De Model 3 kreeg trouwens vorig jaar een flinke opwaardering. De Highland gedoopte facelift doet het koetswerk er wat sportiever en met de smallere koplampen zelfs agressiever uitzien. In de cockpit zijn de laatste klassieke hendels verdwenen. De aangepaste ophanging zorgt voor extra rijdynamiek en voor de RWD-basisversie bedraagt het geclaimde WLTP-rijbereik nu 554 kilometer. Hét grote Tesla-nieuws van de voorbije weken was echter de langverwachte productiestart van de even indrukwekkende als controversiële Cybertruck. Het 5,68 meter lange gevaarte beschikt over twee en in de Beast-topversie zelfs drie motoren en laat waanzinnige prestaties optekenen, maar export naar Europa lijkt uitgesloten. En de Roadster? Die is nog maar eens uitgesteld.

Senior Writer (freelance)

Facebook: @alain.devos.18 / Twitter: @devos_alain / Instagram: @adevos12

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten