Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Busje komt zo: Ford Transit Custom als sportieve MS-RT

Geschreven door Klaas Janssens op 14-02-2024

Altijd al gedroomd van een Ford Transit Custom ST? Dan moet je deze door M-Sport ontwikkelde MS-RT hebben.

Onder de MS-RT-paraplu ontwikkelt M-Sport sportieve conversiekits voor de bestelwagens van Ford. En die worden zo gesmaakt dat ze voortaan rechtstreeks via de dealer verkocht worden. Zoals deze Ford Transit Custom MS-RT, die je zou kunnen zien als de ST-sportversie van de onlangs vernieuwde camionette. 

 Ford Transit Custom MS-RT

Akkoord, aan de aandrijflijn raakt M-Sport niet. Je kan de Ford Transit Custom MS-RT dus bestellen als 2.0 EcoBlue (met 150 of 170 pk) en als 2.5 PHEV (met een systeemvermogen van 233 pk), maar ook als elektrische E-Transit. En dat is meteen de krachtigste variant, want in sportmodus perst die 286 pk uit zijn elektromodule.

Sportonderstel

Wat doet M-Sport dan wel met de  Ford Transit Custom MS-RT? Ze zegenen het koetswerk van de bestelwagen met agressief spoilerwerk en brede 19-duimsvelgen, omgord door sportief rubber van Goodyear (Eagle Sport). Om die grotere wielen te doen passen, worden de wielkasten bovendien met 2,5 centimeter verbreed. Naast het bredere spoor ligt het sportonderstel bovendien wat dichter tegen het asfalt.

 Ford Transit Custom MS-RT

Ook het interieur van de Ford Transit Custom MS-RT krijgt een sportieve invulling, want zowel het stuur (met rechtuitmarkering) als de zetels krijgen blauwe stiksels .De sportieve stoelen zorgen voor extra steun bij het betere bochtenwerk. Die aanpassingen hebben overigens geen impact op het laad- en trekvermogen van deze Ford Pro. Het is en blijft natuurlijk een bestelwagen.

 

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten