Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Scoops / BMW kondigt specifiek M-model aan

Geschreven door Frédéric Kevers op 18-11-2021

Op 29 november 2021 lanceert BMW een specifiek M-model. Geen moderne interpretatie van de legendarische M1, maar een sportieve crossover met een hybride aandrijflijn.

BMW M Crossover Concept 2021

BMW zou interesse hebben getoond in een overname van McLaren, want een echte supersportwagen telt het gamma al even niet meer. Ondanks designstudies zoals de Vision M Next uit 2019, een soort moderne BMW M1 die je als concurrent voor de Audi R8, de Mercedes-AMG GT of de Porsche 911 had kunnen zien. Nu zit de M-afdeling niet stil, want op 29 november 2021 komen de Motorsport-jongens met een specifiek M-model. Geen supersportwagen, maar een crossover. Met een plug-hybride aandrijflijn. En het gaat niet om een zweverige designstudie, maar over een concreet productiemodel.

De teaser toont een gigantisch en verlicht radiatorrooster, maar naar de specificaties van die voorlopig naamloze (wordt het X8 M of gewoon XM?) BMW blijft het raden. We gokken op een geëlektrificeerde versie van de V8-biturbo uit de BMW M8, al zou het ook om een compacter blok met een kleinere cilinderinhoud kunnen gaan. De geblazen zes-in-lijn van de BMW M3 en M4, bijvoorbeeld. Eind deze maand weten we meer!

 

Web Editor

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten