Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

prototype / Kia EV5 wordt elektrische Sportage

Geschreven door Klaas Janssens op 20-03-2023

De Kia Concept EV5 is de voorbode van een elektrische SUV à la Sportage. Het stoere koetswerkontwerp doet denken aan dan van de nieuwe EV9, maar dan een maatje kleiner.

Overzicht :

Kia is goed bezig en wil dat momentum optimaal benutten. Onder meer door de nieuwe Opposites United-designtaal in de spotlights te plaatsen en naar een volledig elektrische SUV in het populaire Sportage-segment te hinten.

En daar moet deze Kia Concept EV5 voor zorgen, die voorgesteld werd op de zogenaamde Kia Chinese EV Day. De Volksrepubliek mag nog een productieversie in de loop van 2023 verwachten, maar de EV5 zal ook buiten China verkocht worden. Het zou ons dan ook sterk verbazen mocht de elektrische SUV niet naar onze contreien komen. Ergens in 2024?

2023 Kia Concept EV5

Ronde van Frankrijk

Wie niet goed gekeken heeft, denkt de nieuwe Kia EV9 te zien. En dat is geen toeval, want het hoekige lijnenspel van deze Concept EV5 gelijkt sterk op dat van de elektrische zevenzitter die onlangs voorgesteld werd. Ook de design van het dashboard en het interieur is ontworpen door het team dat de binnenkant van de Kia EV9 vormgaf – weliswaar wat minimalistischer.

In tegenstelling tot de grotere EV9 houdt de Kia Concept EV5 het bij twee zitrijen. De achterdeuren openen averechts, wat er samen met de afwezigheid van B-stijlen voor zorgt dat je het interieur helemaal open kan zetten. Tel daar de draaibare stoelen bij en je krijgt een soort terrasje, ideaal om een bergrit in de Ronde van Frankrijk te volgen.

2023 Kia Concept EV5

 

Channel Manager Produpress Websites

Twitter: @janssensklaas / Instagram: @kjanssens_pro

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten