Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Scoops / Ferrari test met hybrides?

Geschreven door David Leclercq op 21-09-2018

Talrijke filmpjes die in de buurt van de fabriek van Ferrari zijn gemaakt suggereren dat het merk werkt aan hybride modellen.

Niet enkel de FXX K-Evo van gisteren roept vraagtekens op rond de activiteiten van Ferrari. Er rijden namelijk steeds vaker auto’s rond die bij momenten geen geluid maken. Maakt de constructeur werk aan hybridisering voor zijn ‘gewone’ modellen, na eerste experimenten met de LaFerrari?

Eerst 488

In de filmpjes zien we heel wat 488’s opduiken, wat lijkt aan te geven dat dit model als eerste zal overstappen op de technologie. De prototypes hebben (drie) andere luchtopeningen dan de huidige productieversie. De luchthappers in de motorkap doen bovendien sterk denken aan die van de 488 GT3. De auto hapt dus duidelijk meer lucht. Maar waarvoor? Om een batterij te koelen? Of een condensator?

Al in 2019?

De specialisten van InsedeIVs.com beweren dat het om een batterij gaat, want de auto in het filmpje maakt zeer weinig geluid. Voor Ferrari-CEO Sergio Marchionne overleed bevestigde hij nog dat het merk in 2019 een hybride aandrijflijn op de markt zou brengen. Destijds was echter nog niet beslist welk model als eerste met de technologie zou gaan uitpakken. Wij dachten toen aan de toekomstige SUV, maar misschien wordt die het dan toch niet…

 

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten