Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Scoops / Gelekt: Abarth 595e op basis van elektrische Fiat 500

Geschreven door Klaas Janssens op 24-10-2022

Binnenkort krijgt de Fiat 500e het gezelschap van een elektrische Abarth. En dankzij een lek op het wereldwijde web weten we nu reeds hoe die Abarth 595e eruitziet.

Het was even schrikken, vorige week. Via een concessie kregen we het bericht dat de Abart 595 en 695 nog te bestellen zouden zijn tot 14 oktober 2022, maar dat de sportieve versies van de Fiat 500 daarna uit de verkoop zouden verdwijnen. Al snel bleek het om een misverstand te gaan, maar dat het einde van die Abarth-modellen nadert, staat natuurlijk buiten kijf.

De Abarth 500 gaat al sinds 2008 mee. Natuurlijk volgde de ene update de andere, toch waren het vooral de speciale versies die de sportieve Cinquecento fris moesten houden. Het aantal verschillende limited editions die de revue passeerden, zijn inmiddels niet meer te tellen. De (voorlopig) laatste in het rijtje is de Abarth 695 Tributo 131 Rally. Maar er is eindelijk een nieuw model in zicht...

Abarth 695 Tributo 131 Rally

Elektrische Abarth 595e

Binnenkort wordt de nieuwe Abarth 595e gelanceerd, als sportieve spin-off van de elektrische Fiat 500e. Het model wordt in de loop van november voorgesteld, de eerste leveringen staan op de agenda voor 2023. Over de specs is nog niets bekend, maar we rekenen erop dat de elektrische Abarth 595e krachtiger wordt dan de Fiat 500e waarop hij zich baseert. Ga je voor de batterij van 23,8 kWh, dan is diens elektromotor 95 pk sterk. Die met accupakket van 42 kWh heeft een vermogen van 118 pk.

De Abarth 595e zou minstens 160 pk ontwikkelen. Er is ook sprake van een versie met twee elektromotoren - de 695e? - die naast vierwielaandrijving ook over een systeemvermogen van minstens 200 pk zou beschikken. Naar het rijbereik blijft het raden. Maar de looks kennen we dankzij een lek op de sociale-netwerkapplicatie Instagram...

Gelekt

De basisvormen van de nieuwe Fiat 595e zijn die van de elektrische Fiat 500e, maar sportieve designtoetsen veranderen het schattige stadswagentje in een stoere jongen. Naast de zwartgekleurde zijspiegels, de grotere velgen, het agressievere bumperwerk en het spoilerlipje onder de kin kijken we vooral naar het nieuwe snoetje.

Het Fiat-logo maakt plaats voor een Abarth-embleem, maar de merknaam wordt vooraan ook groot herhaald in letters. We krijgen enkel de voorzijde van de nieuwe Fiat 595e te zien, maar reken niet langer op vrolijk knetterende uitlaatpijpjes die onder de achterbumper komen steken. Toch een van de leukste elementen van de Abarth-modellen nu. Het blijft ook nog even afwachten vooraleer we weten of de nieuwe Abarth 595e ook te verkrijgen zal zijn als 3+1. Een Cabrio lijkt wel zowat zeker.

Fiat 500 gamma

Bron: Instagram (cochespias1)

 

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten