Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Abarth 695 Tributo 131 Rally is eerbetoon aan... 131 Rally

Geschreven door Kevin Kersemans op 04-05-2022

Abarth brengt nog maar eens een speciale reeks uit van zijn kleine maar venijnige 695. De Tributo 131 Rally brengt hulde aan het van de Fiat 131 afgeleide rallymonster dat veertig jaar geleden zijn laatste officiële wedstrijd reed.

Aangezien de Pulse voorbehouden blijft aan de Latijns-Amerikaanse markt en een sportieve afgeleide van de nieuwe, volledig elektrische Fiat 500 op zich laat wachten, beperkt het Europese gamma van Abarth zich op dit moment tot de 595 en 695.

Om de verkoop van die niet meer piepjonge kleine zenuwpezen op peil te houden past het merk met de schorpioen al een hele tijd het beproefde recept van de beperkte reeksen toe. Na de 595 Spa-Francorchamps begin dit jaar komen de Italianen nu met de 695 Tributo 131 Rally, die een eerbetoon moet brengen aan het rallyverleden van (Fiat-)Abarth.

LEES OOK Abarth: bijgewerkt gamma

Nostalgici herinneren zich wellicht nog de 131 Rally, een van een brave gezinswagen afgeleid rallymonster dat ondanks zijn Cx van een baksteen verantwoordelijk was voor heel wat competitiesuccessen in de tweede helft van de jaren 70 en het begin van de jaren 80, waaronder overwinningen in 18 internationale rally's, 3 WRC-titels voor constructeurs en eentje voor rijders (voor niemand minder dan Walter Röhrl).

Abarth 695 Tributo 131 Rally

Bescheiden knipogen

Deze exclusieve Abarth 695 Tributo 131 Rally heeft echter geen recht op de legendarische Alitalia- of Olio Fiat-livrei van weleer. De verwijzingen zitten hem dan ook in kleine details als de drielagige Blue Rally-koetswerklak (al zijn ook wit en zwart verkrijgbaar), speciale stiksels in het interieur en het silhouet van de 131 Rally onderaan op de deuren, op het met alcantara beklede dashboard en op de hoofdsteunen.

Verder onderscheidt de Abarth 695 Tributo 131 Rally zich met specifieke 17-duimwielen, het Record Monza Sovrapposto-uitlaatsysteem (met twee maal twee boven elkaar geplaatste uitlaten) en een in 12 standen verstelbare achterspoiler.

Technisch verschilt deze tot... 695 exemplaren beperkte reeks echter niet van de 'gewone' Abarth 695. De 1.4 T-Jet levert nog steeds 180 pk en 250 Nm, goed voor een acceleratie van 0 tot 100 km/u in 6,7 seconden en een topsnelheid van 225 km/u.

Abarth 695 Tributo 131 Rally

Journalist AutoGids/AutoWereld

Instagram: @kvnkrsmnsonwheels

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten