Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Facelift / Abarth: bijgewerkt gamma

Geschreven door Kevin Kersemans op 09-03-2022

Abarth heeft zijn gamma wat herschikt. De nog steeds op de (oude) Fiat 500 gebaseerde kleine sportieveling is voortaan beschikbaar als 595 met 165 pk of als 695 met 180 pk. Beide versies zijn te krijgen met verschillende packs, zowel met het vaste als met het open dakje.

Het is nog altijd wachten op nieuwe modellen bij Abarth. Bij de lancering van de nieuwe, volledig elektrische Fiat 500 gingen er wel geruchten over een Abarth-afgeleide, maar sindsdien is het stil.

Sinds het verdwijnen van de op de Mazda MX-5 gebaseerde 124 Spider en de Punto Evo bestaat het gamma van het merk met de schorpioen dus opnieuw uitsluitend uit de 500 en 500C, allebei gebaseerd op de Fiat 500 die op wat updates na al sinds 2007 meegaat.

Turismo, F of Competizione

Ondertussen overleeft het merk zowat op speciale reeksen, maar nu lijkt het zijn gamma toch enigszins te willen vereenvoudigen en de instapversie met 145 pk verdwijnt. De kleine speelvogel is voortaan te krijgen als 595/595C met 165 pk of als 695/695C met 180 pk. Zowel de 595 als de 695 kunnen worden besteld met het louter op uiterlijk gerichte Turismo Pack, maar wie het onderste uit de kan wil halen, kan de 595 of 695 respectievelijk uitrusten met het F595 Pack of het 695 Competizione Pack.

Het F595 Pack omvat onder een andere het Record Monza-uitlaatsysteem met twee maal twee pijpen, maar ook Koni-schokdempers vooraan. In het geval van het 695 Competizione Pack staan die uitlaten per twee verticaal boven elkaar en kun je voor dezelfde prijs kiezen tussen een mechanisch sperdifferentieel of een sequentiële gerobotiseerde versnellingsbak met spatels aan het stuur. Zowel de 595 als de 695 zijn voorts beschikbaar met zes uitrustingspacks, plus het Racing Style Pack op de 695, dat onder andere een in 12 standen regelbare achterspoiler omvat.

Prijzen voor de Belgische markt zijn nog niet beschikbaar.

Journalist AutoGids/AutoWereld

Instagram: @kvnkrsmnsonwheels

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten