Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Titels en records / Bugatti Chiron: record op de 0-400-0 km/h

Geschreven door David Leclercq op 13-09-2017

De Bugatti Chiron is de snelste auto ter wereld voor de sprint van 0 naar 400 km/h gevolgd door een noodstop tot stilstand: 42 seconden.

De Bugatti Chiron is de supersportwagen van alle superlatieven en mag een nieuw record in zijn trofeekast zetten: dat van de 0 naar 400 km/h gevolgd door een remmanoeuver tot stilstand. Hij deed die hele oefening in 41,96 seconden en had daarvoor 3.112 meter nodig. Aan het stuur zat voormalig F1-coureur Juan Pablo Montoya.

Eerste stap

Dit record is een van de eerste etappes van het Bugatti-programma om het extreme prestatiepotentieel van de Chiron aan te tonen. Later volgt bijvoorbeeld nog de topsnelheid, die pas volgend jaar zal worden vastgesteld en gecommuniceerd en die ongetwijfeld veel hoger zal liggen dan de 431 km/h die de Veyron 16.4 Super Sport zeven jaar geleden klokte. Het record is officieel gehomologeerd onder toezicht van het bedrijf SGS-TÜV Saar. Montoya besliste om geen beschermende kleding of helm te dragen tijdens de test. Daarover zei hij: “Natuurlijk is de Chiron een extreme sportwagen die al je aandacht opeist wanneer je aan het stuur zit. Maar tegelijk geeft hij een zodanig gevoel van veiligheid en vertrouwen dat ik volkomen ontspannen aan het stuur zat”. Als Juan het zegt…

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten