Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Titels en records / BYD Dolphin is de 'Best Buy Car of Europe 2024'

Geschreven door Xavier Daffe op 15-12-2023

De BYD Dolphin is uitgeroepen tot winnaar van de "AUTOBEST 2024"-prijs, de Europese onderscheiding voor de 'Best Buy Car of Europe' in 2024. Met een totaal van 20.057 punten behaalde de Dolphin de eerste plaats, net voor de Hyundai Kona, die slechts 344 punten minder behaalde. De Jeep Avenger eindigde eervol derde.

Een consortium van 30 onafhankelijke Europese autojournalisten, vertegenwoordigend door evenveel landen (waaronder België), kwam in november samen op het Teesdorf-testterrein in Oostenrijk. Daar werden de vier kanshebbers op de prestigieuze titel "Best Buy Car of Europe 2024" beoordeeld. De vier finalisten waren de BYD Dolphin, Fiat 600, Jeep Avenger en Hyundai Kona.

Gedurende twee dagen werden ze onder dezelfde omstandigheden geëvalueerd en onderworpen aan dezelfde beoordelingscriteria. De compilatie van de 30 individuele stemmen resulteerde in de eerste Europese overwinning voor een Chinees automerk, wat aantoont dat de auto-industrie meer wereldwijd is dan ooit en dat de zwaartepunten snel verschuiven.

"Dit jaar wordt gekenmerkt door een historische primeur. Voor het eerst wordt een Chinees merk, met een in China geproduceerd model, de Best Buy Car of Europe. BYD is een van 's werelds belangrijkste bedrijven op het gebied van elektrificatie, en de Dolphin - een van de vijf best verkochte elektrische auto's ter wereld - doet het ook commercieel al goed in Europa", aldus Dan Vardie, oprichter en CEO van de AutoBest-organisatie.

Verschillende criteria

AUTOBEST revolutioneerde in 2021 het concept voor het selecteren van de "beste auto die te kopen is" op de Europese markt. Om zo'n AUTOBEST-erkenning te krijgen, moet een auto de beste algehele waarde vertegenwoordigen voor een breed scala aan Europese klanten. Cruciale criteria in het stemproces omvatten de prijs (beperkt tot 30.000 euro exclusief btw en belastingen als startprijs), het service netwerk, de beschikbaarheid van reserveonderdelen en de veelzijdigheid van gebruik.

De beoordeling houdt ook steeds meer rekening met het ontwerp en nieuwe technologieën. AUTOBEST maakt gebruik van een transparant stemsysteem, met een geavanceerde matrix van 13 gewogen criteria om de uiteindelijke winnaar te bepalen.

Met zijn overwinning volgt de BYD Dolphin de Renault Austral op.

Meer informatie is te vinden op autobest.org.

Hoofdredacteur Le Moniteur Automobile

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten