Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Titels en records / Nissan Ariya rijdt van de Noordpool naar de Zuidpool

Geschreven door Frédéric Kevers op 19-12-2023

Na een reis van 30.000 kilometer die 10 maanden in beslag nam, zijn Chris en Julie Ramsey erin geslaagd om van de Noordpool naar de Zuidpool te rijden. Dat deden ze aan het stuur van een elektrische Nissan Ariya.

Alsof een reis van de Noordpool naar de Zuidpool nog niet avontuurlijk genoeg zou zijn, besloten Julie en Chris Ramsey de trip te ondernemen aan het stuur van een elektrische auto. De Nissan Ariya waarmee ze in maart 2023 vertrokken, is nagenoeg standaard. Toch wat de aandrijflijn aangaat, met twee elektromotoren die samen goed zijn voor 306 pk. Voor de nodige tractie zorgde de zogeheten e-4orce-technologie.

LEES OOK Review Nissan Ariya met e-4orce-technologie

Het batterijpakket van hun Nissan Ariya heeft een capaciteit van 87 kWh, wat zich in normale omstandigheden vertaalt in een rijbereik van ongeveer 500 kilometer. Maar dat is op normale banden, terwijl het expeditie-exemplaar van Julie en Chris Ramsey op gigantische 39-inchrubber van BF Goodrich stond om door de modder en de sneeuw te ploegen. Die off-roadbanden vroegen ook om aanpassingen aan het koetswerk, zoals grotere spatborden.

LEES OOK Nissan gaat voor snelle EV-omschakeling

De tocht van de Noordpool naar de Zuidpool zou 10 maanden duren en 30.000 kilometer overbruggen, maar van echte problemen bleven de Nissan Ariya van Julie en Chris Ramsey onderweg bespaard. Ze waren dan ook niet aan hun proefstuk toe, in 2017 reden ze de Mongol Rally met een Nissan Leaf.

Web Editor

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten