Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Titels en records / Elektrische Rimac Nevera breekt niet 1, niet 2, maar ineens 23 records in een dag

Geschreven door Frédéric Kevers op 23-05-2023

Dat de Rimac Nevera bloedsnel is, wisten we al. Maar zo snel... De elektrische supercar brak liefst 23 sprint, snelheids- en remrecords op een dag.

De Rimac Nevera is een elektrische hypercar die vier elektromotoren telt die goed zijn voor een systeemvermogen van 1.915 pk en voor een maximmumkoppel van 2.360 Nm. Het batterijpakket heeft een capaciteit van 120 kWh en belooft een rijbereik van ongeveer 500 kilometer, tenzij je op recordjacht bent.

De Kroatische constructeur trok naar het Automotive Testing Papenburg (ATP), een testpiste die over een rechtstuk van 4 kilometer beschikt. Met het doel zoveel mogelijk sprint- en snelheidsrecords scherper te stellen. Een dag later had de Rimac Nevera 23 nieuwe records achter zijn naam staan. De records werden geverifieerd door zowel Racelogic als Dewesoft.

Rimac Nevera Records 2023

Leuk om weten

De testbaan was niet geprepareerd voor de recordpogingen en de Rimac Nevera stond op straatlegale Michelins Cup 2R-banden. Het koetswerk van de elektrische hypercar werd voor de gelegenheid in de kleuren gespoten van de BMW e-M3 waarmee Mate Rimac in 2012 het voorwoord van zijn steeds waanzinnigere verhaal schreef.

Goesting gekregen? Dan moet je bij D'Ieteren zijn, want de Belgische invoerder van onder meer Bugatti, Lamborghini en Porsche verdeelt ook de Rimac Nevera. De elektrische hypercar heeft een oplage van 150 stuks, elk exemplaar kost ongeveer 2 miljoen euro.

Web Editor

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten