Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Rimac C-Two gaat in productie als Nevera

Geschreven door Frédéric Kevers op 01-06-2021

De Rimac Nevera is de langverwachte productieversie van de C-Two, een elektrische hypercar die 1900 pk sterk is en in minder dan 2 seconden van 0 naar 100 km/u flitst.

In 2018 schudde Rimac de supercarwereld door elkaar met de C-Two, een elektrische hypercar die waanzinnige prestatiebeloftes deed. De productieversie heet Nevara (naar een Mediterraanse storm), krijgt een oplage van 150 exemplaren en een prijs van 2 miljoen euro per stuk. Belangrijker: de destijds beloofde prestaties worden overtroffen. 

De Rimac Nevera brengt vier elektromotoren in stelling, goed voor een systeemvermogen van 1.914 pk en een maximumkoppel van 2.360 Nm. De sprint van 0 naar 100 km/u vraagt slechts 1,9 seconden, die van 0 naar 300 km/u lukt in 9,3 tellen. De topsnelheid van de Kroatische hypercar bedraagt 412 km/u, behaald is de zogeheten rijmodus Low Drag.

Rimac Nevera 2021

Driving Coach

Het elektrische aandrijfgeheel van de Rimac Nevera maakt gebruik van twee transmissie, eentje dat de twee elektromotoren op de vooras en een tweede die de twee elektromotoren op de achteras bedient. De elektromotoren tanken stroom van een accupakket dat over een energiecapaciteit van 120 kWh beschikt en een rijbereik van 550 kilometer belooft. De batterijen zouden in minder dan 20 minuten tot op 80% van hun kunnen geladen kunnen worden.

De Rimac Nevara beschikt niet alleen over actieve aerodynamica (van High Downforce tot Low Drag), maar ook over slimme steer-by-wiretechnologie met verschillende settings, gaande van Comfort en Sport tot Track en zelfs Drift. Om de waanzinnige mogelijkheden van de elektrische hypercar te ontdekken, komt de Kroatische snelheidsduivel met een digitale Driving Coach. Het systeem bundelt 6 radars, 12 ultrasone sensoren en 13 camera's die data verzamelen en analyseren, waarna de chauffeur tips krijgt om het potentieel van de Rimac Nevara verder te exploiteren.

Rimac Nevera 2021

 

 

Web Editor

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten