Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Titels en records / Terugblik 2023: welke thema's houden onze lezers vooral bezig?

Geschreven door Klaas Janssens op 30-12-2023

De AutoGids-redactie blikt terug op 2023 en doet dat aan de hand van de belangrijkste thema's van het afgelopen jaar. Blijkt dat niet elektrische auto's of Chinese merken het hoogst scoren, maar...

Voor we onze tanden in 2024 zetten, kijken we nog een keertje in de achteruitkijkspiegel naar de thema's die het hoogst scoorden op autogids.be. Er was in 2023 erg veel te doen over de komst van de Chinese automerken en over de omschakeling naar een elektrisch wagenpark, met alle uitdagingen die daarbij gepaard gaan. Toch was het de betrouwbaarheid van auto's het belangrijkste thema bij de online AutoGids-lezers.

LEES OOK Terugblik 2023: naar welke auto's kijken we uit?

Het thema van 2023: hoe betrouwbaar zijn moderne auto's nog?

 1. Dit is de meest betrouwbare auto van 2022 en het is geen Toyota
  De Britse consumentorganisatie Which ging op zoek naar de meest betrouwbare auto van het Verenigd Koninkrijk en vond een verrassende winnaar. Het is immers geen Toyota.
 2. Deze Audi en Mercedes staan bovenaan lijst minst betrouwbare gezinswagens van 2023
  Op zoek naar een jonge occasie? Pas dan op met deze auto's, want die scoorden het slechtst op een Britse studie die de betrouwbaarheid van recente tweedehandswagens onderzocht.
 3. En de minst en meest betrouwbare SUV's van het moment zijn... Op zoek naar een tweedehands SUV? Dan ben je bij deze modellen aan het juiste adres, want deze occasies scoorden het best in een Brits onderzoek naar de betrouwbaarheid van recente wagens. We geven je ook de minst betrouwbare SUV's mee.
 4. Lexus opnieuw verkozen tot betrouwbaarste merk in 2023 
  De jaarlijkse betrouwbaarheidsenquête van JD Power plaatst Lexus opnieuw aan de top in 2023, na de afgelopen jaren haasje-over te spelen met Hyundai en Genesis.
 5. Hoe betrouwbaar zijn de batterijen van een elektrische auto? Een Amerikaanse studie naar de levensduur van accu's in elektrische auto's toont aan dat die batterijen degraderen en het rijbereik dus jaar na jaar daalt. Maar hoe sterk ze degraderen, hangt af van verschillende factoren.

   

 

 

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten