Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Titels en records / VAB-Gezinswagens van het Jaar

Geschreven door Olivier Duquesne op 20-12-2013

De Peugeot 2008, de Mazda 6 Wagon en de BMW i3 zijn verkozen tot VAB-Gezinswagens van het Jaar 2014. Traditiegetrouw bestond de jury enerzijds uit autojournalisten en anderzijds uit gezinnen.

De automobilistenvereniging VAB heeft de winnaars bekendgemaakt van zijn verkiezing van de Gezinswagen van het Jaar. Met niet minder dan 35 ingeschreven auto's boekte deze 27e editie weer een nieuw record, waarmee het deelnemersveld de tendens van het groeiende aanbod op de markt volgt. Al deze auto's werden getest en beoordeeld door 25 autojournalisten en 90 gezinnen, die respectievelijk 40 en 60 procent van de punten voor hun rekening mochten nemen.

In de categorie van minder dan 18.000 euro haalde de Peugeot het met 170 punten voor de Hyundai i30 (162 punten) en de Renault Captur (148 punten). In de drukker bevolkte categorie van minder dan 28.000 euro ging de titel naar de Mazda 6 Wagon (134 punten), met in zijn kielzog de Skoda Octavia Combi (129 punten) en op grotere afstand de Audi A3 Sportback (99 punten), die als troostprijs op de website van VAB werd verkozen tot Mooiste Gezinswagen van het Jaar. Tot slot veroverde de BMW i3 met 187 punten de titel van Elektrische Gezinswagen van het Jaar, een categorie die werd begrensd op 50.000 euro. Dit podium wordt vervolledigd door de Nissan Leaf (178 punten) en de Lexus IS 300h (166 punten).

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten