Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

WRC / Thierry Neuville blijft nog zeker drie jaar bij Hyundai

Geschreven door Alain Devos op 12-09-2018

Thierry Neuville, dit jaar goed op weg naar zijn eerste wereldtitel in de rallysport, heeft zijn contract met Hyundai verlengd. Hij blijft nog zeker tot en met 2021 voor het Koreaanse merk rijden.

Het was een van de grote vraagtekens voor 2019, blijft Neuville bij Hyundai Motorsport of laat hij zich overtuigen door (vooral) Citroën om van stal te veranderen? Maar de knoop is dus doorgehakt, de Belg blijft waar hij is.

Samen met Nicolas

Neuville is al sinds eind 2013 aan de slag bij Hyundai, samen met co-piloot Nicolas Gilsoul. Die zal ook de volgende jaren in de passagiersstoel blijven zitten, samen wonnen de twee al negen WK-rally’s met het team. De eerste was die van Duitsland in 2014, toen ook de debuutzege van Hyundai in het wereldkampioenschap.

Het vanuit Duitsland gerunde team lijkt wel heel blij met de contractverlenging van de Belg, het enthousiasme druipt van het perscommuniqué dat vandaag werd verspreid. Samen met Ott Tänak en Sébastien Ogier geldt Neuville dan ook als een van de beste rallypiloten van zijn generatie.

En nu Ogier nog

De Est rijdt ook volgend jaar al zeker voor Toyota, de Fransman moet nog altijd bevestigen of hij er nog een jaartje met de Ford Fiesta van M-Sport bij doet. Of naar Citröen verhuist, of stopt.

Vrijdag, zaterdag en zondag staat in Turkije al de volgende manche van het kampioenschap op het programma, Neuville verschijnt er aan de start met een voorsprong op Ogier van 23 punten.

Gerust naar Turkije

Hij moet op de eerste dag wel als eerste aan de proeven beginnen, op een onverhard en wellicht heel stoffig parcours is dat een flinke handicap. Maar over contracten en aanverwante aangelegenheden hoeft hij zich toch al geen zorgen meer te maken.

En wat de Belg zelf over de nieuwe Hyundai-deal vertelt? Alleen positieve dingen natuurlijk, zo gaat dat bij dit soort feestelijke momenten… “Nicolas en ik zijn heel blij met deze verlenging van onze samenwerking. We hebben de voorbije jaren een grote progressie gemaakt en het was altijd al mijn doel mijn carrière met dit team verder te zetten.”

Goede en kwade tijden

“Sinds 2014 hebben we samen schitterende momenten meegemaakt”, gaat Neuville verder. “En waren er af en toe natuurlijk ook wat moeilijkere periodes. Maar er heerst hier een fantastische sfeer. Ik heb ook een heel goede band met mijn teamgenoten (Sordo en Mikkelsen, nvdr.), dat is voor mij ook heel belangrijk.”

Voor de liefhebbers van statistieken en cijfers, Neuville reed al 61 WRC-manches met Hyundai. Hij won er 9, raakte 29 keer op het podium, was de snelste in 129 proeven en verzamelde al 735 WK-punten. Allemaal tot en met de rally van Duitsland van enkele weken geleden, daarin werd hij tweede.

Hoofdredacteur AutoGids & AutoWereld

Facebook: @alain.devos.18 / Twitter: @devos_alain / Instagram: @adevos12

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten