Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

WRC / WRC 2017: Thierry Neuville is serieuze titelkandidaat

Geschreven door Laurent Norro op 02-05-2017

Thierry Neuville won in Argentinië de vijfde rally van het WRC-seizoen, dus we mogen trots zijn op onze landgenoot. De jonge coureur ging over de meet met een kleine voorsprong.

Afgelopend weekend vond in Argentinië de vijfde etappe plaats van het WRC (wereldkampioenschap rally). Thierry Neuville won er alweer met zijn Hyundai. Na deze tweede opeenvolgende overwinning (en zijn vierde sinds het begin van zijn WRC-overwinning) kan de jonge Belgische coureur voor het eerst beginnen dromen van de hoofdprijs dit jaar. En dat ondanks zijn erg kleine voorsprong van slechts 0,7 seconden op Elfyn Evans, een Ford-fabrieksrijder.

Alles is mogelijk

Neuville mag in zijn titel geloven. Dit jaar is alles namelijk nog mogelijk. Viervoudig wereldkampioen Sébastien Ogier staat nog steeds aan de leiding van het klassement. Met 102 punten na 5 races staat hij 16 punten voor op de Fin Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris) en 18 punten voor op onze landgenoot Neuville. Maar tot het eind van het jaar moeten nog 8 races worden gereden. Alles is dus nog mogelijk voor de jonge Hyundai-rijder. Op 18 tot 21 mei, wanneer de rally van Portugal wordt gereden, zullen we een duidelijker beeld krijgen. Laat ons allen duimen en hopen dat Neuville zijn rivalen nog maar eens overklast. Go, Thierry, Go!

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten