Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Vergelijkende test / BMW 730d tegen Audi A8 en Mercedes S-Klasse

Geschreven door Cedric Derese op

Voor zijn nieuwe 7-Reeks gaat BMW prat op een subliem comfort en een hoge mate van verfijning. Kwaliteiten die natuurlijk net zo goed van toepassing zijn op de Audi A8 of de Mercedes S-Klasse...

In het segment van de topklasseberlines – of desgevallend limousines wanneer ze worden bestuurd door een chauffeur – kondigt een nieuw model altijd toekomstige trends aan. Deze auto’s vormen een soort van technologisch uitstalraam waarmee een constructeur al zijn knowhow laat zien en vaak de stijl of de technologie aankondigt voor andere nakende modellen binnen zijn gamma. We zouden hier de hele geschiedenis van de 7-Reeks kunnen doorlopen, door alle innoverende uitrusting op te sommen die het model voor BMW heeft geïntroduceerd… maar dan zouden we dat ook moeten doen voor de Audi A8 of de Mercedes S-Klasse, zijn historische rivalen.

In plaats van daarbij stil te staan – dat doen de constructeurs tenslotte zelf al genoeg; het persdossier van de Beier telt in dit geval liefst 62 pagina’s – voelden we de 7-Reeks liever aan de tand. Met natuurlijk in het achterhoofd dat BMW het op dit niveau aan zichzelf verplicht was om beter te doen… maar vooral ook verder te gaan dan zijn rivalen – inclusief het risico daardoor te flirten met de grens van het nutteloze of het buitensporige, zoals we wel vaker zien in deze categorie. We laten dus de prestigieuze V8- en V12-versies maar voor wat ze zijn, om ons te concentreren op de ‘instap’-zescilinderdiesels. Die heet 730d in het geval van de BMW, 3.0 TDI in dat van de Audi A8 en 350 d in dat van de Mercedes S-Klasse. In casu beschikten alle drie onze testwagens ook over vierwielaandrijving.

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Tests

Onze tests

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker

Beoordelingen

Laatste beoordelingen van eigenaars