Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Vergelijkende test / Chrysler Grand Voyager 2.8 CRD, Ford Galaxy 2.2 TDCi, Peugeot 807 2.2 HDi & Renault Grand Espace 2.0 dCi 175

Geschreven door Bert Troubleyn op

Door het toenemende succes van SUV's en compacte eenvolumers gaan de verkoopcijfers van de grote eenvolumers erop achteruit. Toch blijven ook zij evolueren, aangezien ze nog altijd interessant zijn voor wie ze echt nodig heeft: de kroostrijke gezinnen.

Ondanks zijn discrete - om niet te zegen ouder wordende - kleedje vertoont de 807 in werkelijkheid nog geen rimpels en heeft hij geen probleem om zijn rivalen voor te blijven: een veilige keuze voor gezinnen op zoek naar ruimte. Ook de Espace nadert het einde van zijn carrière en kan nog goed mee. Toch is zijn erg pretentieuze prijs moeilijk te slikken. Hij deelt de tweede podiumplaats met de Galaxy. Die probeert iedereen te plezieren (de bestuurder met zijn dynamisme en de passagiers met zijn binnenruimte), maar uiteindelijk schaadt dit het homogene karakter van zijn weggedrag. Het is natuurlijk een geval van kiezen of delen. Zijn moderne look en zijn interessante prijskaartje vormen echter stevige troeven. De Chrysler Grand Voyager ten slotte heeft het in vergelijking met de Europese concurrentie moeilijk op het vlak van comfort, weggedrag, rijplezier en afwerkingskwaliteit. Hij is echter de enige die zelfs wanneer alle stoelen op hun plaats staan, nog een grote koffer heeft. En dat is een gewichtig argument in dit bijzondere marktsegment.

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Tests

Onze tests

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker

Beoordelingen

Laatste beoordelingen van eigenaars