Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Vergelijkende test / Citroën C3 Aircross tegen 4 rivalen

Geschreven door Jean-François Christiaens op

Om niet ten onder te gaan aan de aanhoudende SUV-golf veranderde de Citroën C3 Picasso van koers… en van naam. Als C3 Aircross gaat hij de strijd aan met rivalen uit het B-segment en durft hij zelfs te lonken naar die uit het C-segment.

Na meer dan een half miljoen kopers verleid te hebben gooit de Citroën C3 Picasso het over een andere boeg. Met een totaal nieuw kleedje en zelfs een nieuwe naam is de C3 Aircross klaar om de strijd aan te gaan met de gefacelifte ster van de compacte SUV’s, de Renault Captur, en zijn eigen Duitse neef, de Opel Crossland X. Hetzelfde geldt voor Kia met zijn bruisende Stonic, die we dus ook opnemen in deze vergelijkende test. En om deze vijfkamp compleet te maken kozen we tot slot voor de recente Skoda Karoq, die onlangs de Yeti uit de merkcatalogus stootte.

Benieuwd of de nieuwe Tsjech voldoende weerwerk kan bieden tegen de strafste compacte concurrenten, die klaarstaan om aan het marktaandeel van het C-segment te knabbelen. Voorwaarden voor deelname: een dieselmotor van 110 tot 115 pk, een handgeschakelde versnellingsbak en tweewielaandrijving. Voor het geval dat de Karoq zou willen profiteren van het voordeel van zijn vierwielaandrijving om het verschil te maken met zijn kleinere rivalen, die niet over deze optie kunnen beschikken…

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Tests

Onze tests

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker

Beoordelingen

Laatste beoordelingen van eigenaars