Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Vergelijkende test / Citroën C5 Tourer - Opel Insignia Sports Tourer - Peugeot 508 SW - Renault Laguna Grandtour - Volkswagen Passat Variant : The big five

Geschreven door Bert Troubleyn op

Het D-segment is in volle beweging, met tal van nieuwe modellen en diverse facelifts. Tijd dus voor een groepstest om uit te maken welke van deze vijf grote gezinsbreaks het beste aanbod vormt.

Citroën C5 Tourer - Opel Insignia Sports Tourer - Peugeot 508 SW - Renault Laguna Grandtour - Volkswagen Passat Variant :  The big five #1

Met de komst van de Peugeot 508 en de Volkswagen Passat VII (in feite niet meer dan een gefacelifte Passat VI) is het D-segment grondig door elkaar geschud. Beide modellen zijn bestsellers in hun categorie, en dan vooral in hun breakversie, die doorgaans zo’n zestig procent van de verkoopcijfers uitmaakt in West-Europa. We laten beide modellen de degens kruisen met drie belangrijke rivalen, telkens met een 2.0-dieselmotor van 130 tot 140 pk.

Toegegeven, de nieuwe generatie 1.6-diesels met extra laag verbruik wint in dit segment sterk aan populariteit, maar als we voor die versies hadden gekozen, hadden we een grote speler in het segment moeten schrappen voor deze test: de populaire Opel Insignia Sports Tourer, Auto van het Jaar 2009 en lieveling van heel wat leaserijders, is enkel verkrijgbaar met tweeliterdiesels. Spijtig genoeg kon Ford ons geen Mondeo Clipper 2.0 TDCi 136 leveren, want ook die verkoopt uitstekend en kreeg bovendien vorige zomer een facelift. Jammer, want met zijn enorme binnenruimte en koffer, zijn dynamische weggedrag en erg gunstige prijskaartje had hij hier ook de nodige potten kunnen breken.

Interessant wordt de vergelijking tussen de 508 SW en zijn neef Citroën C5 Tourer. Beide auto’s staan op hetzelfde platform, maar de Citroën pakt wel uit met zijn unieke hydropneumatische ophanging, waarmee hij zich op opvallende wijze onderscheidt van de rest van het segment. Eveneens uit Frankrijk komt de Renault Laguna Grandtour, die al even meegaat, maar dankzij een recente facelift weer zou moeten voldoen aan de smaak van de dag.

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Tests

Onze tests

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker

Beoordelingen

Laatste beoordelingen van eigenaars