Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Vergelijkende test / Hybride stadsauto's : Diversifiëring

Geschreven door Jean-François Christiaens op

Niet iedereen is al klaar voor een elektrische stadsauto. Dat beseffen ze ook bij Renault, dat naast de Zoé daarom voortaan ook een hybride E-Tech-variant van zijn Clio aanbiedt. Hoe doet die het tegenover die andere twee ‘zelfopladende’ stadsauto’s, de Honda Jazz en de Toyota Yaris?

Inzake zuiver elektrische mobiliteit was Renault een pionier, maar nu zet het (eindelijk) ook de stap naar hybride aandrijfgehelen. Daarmee wil het een breder publiek aanspreken, ook klanten die nog niet erg geneigd zijn een bestelbon voor een Zoé te ondertekenen, maar toch niet langer genoegen nemen met enkel een verbrandingsmotor. Voor hen biedt het Franse merk voortaan een hybrideversie van zijn populaire Clio aan, met de naam E-Tech. Een complexere, maar op papier veelbelovendere technologie dan de gewone ‘microhybride’ motorversies die ook in het B-segment stilaan verspreid raken. 

De vraag is dan natuurlijk of de Clio E-Tech een vuist kan maken tegen die andere stads­auto die van hybridisering zijn stokpaardje heeft gemaakt: de Toyota Yaris (die trouwens eveneens een Frans kantje heeft, want hij wordt gebouwd in Valenciennes, in Noord-Frankrijk). En de Yaris is niet de enige Japanner die als full hybrid het Europese publiek wil verleiden: ook de recente Honda Jazz is er enkel nog als hybride. Dat wordt een confrontatie met elektronen in de lucht. 

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Tests

Onze tests

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker