Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Vergelijkende test / Kia Stinger tegen 3 rivalen

Geschreven door David Leclercq op

Met de Stinger, een coupéberline naar het voorbeeld van de Audi A5 Sportback of de BMW 4-Reeks Gran Coupé, heeft Kia het lef de Duitse constructeurs rechtstreeks in het vizier te nemen. En omdat het over dynamische berlines gaat, mocht de Alfa Romeo Giulia evenmin ontbreken.

Een vergelijkende wegtest waarin een Kia het opneemt tegen de Duitse luxemerken – wie had dat tien of vijftien jaar geleden durven te denken? Nochtans drong deze vergelijking zich op, en niet alleen vanwege het technische aspect. De groep Hyundai-Kia is namelijk meer dan een reus op lemen voeten, want vergeet niet dat de Koreaanse groep zich onthutsend snel een plaats heeft veroverd in de wereldwijde top vijf, terwijl ze niet terugdeinst voor een confrontatie met open vizier. Kijk maar naar het submerk Genesis, dat enkele jaren terug gelanceerd werd om de degens te kruisen met de chicste verwezenlijkingen van Audi, BMW, Mercedes, Infiniti of Lexus. 

De Koreanen zijn dus niet bang om nieuwe uitdagingen aan te gaan, getuige de Kia Stinger, die niet voor de makkelijke weg kiest (die van de SUV’s), maar een vijfdeurscoupé is, een categorie waarin de Audi A5 Sportback en de BMW 4-Reeks Gran Coupé de plak zwaaien. Aan de Koreaan en het Duitse duo voegen we hier als scherprechter nog een traditionele vierdeursberline toe met een lijn die even dynamisch is als zijn chassis: de Alfa Romeo Giulia.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Tests

Onze tests

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker

Beoordelingen

Laatste beoordelingen van eigenaars