Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Video's

Video's van de redactie / Fiat 124 Spider : Verleidelijke roadster

Geschreven op 13-04-2017

Bijna een jaar na het origineel zag de Italiaanse halfbroer het licht. De 124 Spider is immers niet meer of niet minder dan een Mazda MX-5 in een Italiaans kleedje en met een Fiat-hart. Zoek de verschillen…

Een aantal jaren terug zijn Mazda en Fiat samen in zee gegaan om een nieuwe kleine roadster te ontwikkelen. Voor de Japanners ging het om de opvolger van de bejubelde MX-5 (de vierde generatie), binnen de Fiat-groep bestond eerst het plan om van deze tweezitter een Alfa Romeo te maken, met de nadruk op betaalbaar rijplezier en met de legendarische merknaam als toetje. Ondertussen hebben ze in Turijn het geweer van schouder veranderd en zagen ze in deze betaalbare roadster eerder een middel om een iconisch model nieuw leven in te blazen, zeker nu die voorvader net dit jaar vijftig kaarsjes uitblaast. Kortom, de Fiat 124 Spider is terug van weggeweest.

Net als de MX-5 gaat het hier dus om een kleine tweezitter op een zeer korte wielbasis (2,31 meter), wat de wendbaarheid en handelbaarheid moet vergroten, met een stoffen kap die in een handomdraai (mechanisch) geopend of gesloten kan worden. Om er hun eigen stempel op te kunnen drukken en de verwijzingen naar de 124 Spider van weleer subtiel mee te nemen opteerden de Fiat-designers voor een iets groter koetswerk (4,05 in plaats van 3,91 meter), met grotere overhangen voor- en achteraan.

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Videos

Onze video's