Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Video's

Video's van de redactie / Jaguar F-Pace 2.0D A : Geslaagde entree

Geschreven op 22-06-2016

Het was onvermijdelijk: ook Jaguar begeeft zich op het pad van de SUV. Het merk wil met de F-Pace niettemin bepaalde eigen accenten leggen. Wij testen de motorversie die bij ons waarschijnlijk het best zal verkopen: de tweeliter-diesel.

Nog niet zo lang geleden hoorden we altijd hetzelfde liedje bij de beleidsmensen van Britse prestigeconstructeurs (die intussen allemaal in buitenlandse handen zijn overgegaan): “Ons imago en ons merk lenen zich niet tot de productie van SUV’s en aanverwanten; wij mikken meer op sportiviteit, comfort, luxe, exclusiviteit, enzovoort.” Ondertussen, met de marktcijfers in de hand, is zowat iedereen overstag gegaan. Toen Porsche de Cayenne uitbracht, werd er alom geroepen dat het merk zijn ziel aan de duivel had verkocht, maar die SUV heeft uiteindelijk wel de firma uit Zuffenhausen gered. En vandaag gaat zowat elke constructeur, hoe prestigieus of sportief ook, voor de bijl. Zelfs Rolls-Royce heeft zijn weerzin opgeborgen nu concurrent Bentley met de Bentayga bewijst dat het een grote nieuwe markt heeft aangeboord.

Door zowat alle rijhulpsystemen aan te bieden die het merk op dit ogenblik technisch aankan, wil Mercedes van deze auto zijn uithangbord maken. De lanceringscommunicatie is dan ook helemaal afgestemd op het benadrukken van die technologische hoogstandjes, die vooral de veiligheid en het rijcomfort ten goede moeten komen. Als de Mercedes E-Klasse al niet de ‘intelligentste’ auto is die op dit ogenblik op de markt is, dan zal hij toch heel dicht in de buurt komen.

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Videos

Onze video's