Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Markt / Cardoen bevestigt komst Aiways U6 eind 2022

Geschreven door Klaas Janssens op 20-10-2022

Wat uitstel is geen afstel gebleken, want in het najaar van 2022 komt de Aiways U6 dan toch naar België. Dat bevestigt Cardoen, de Belgische invoerder van de Chinese SUV.

De Aiways U6 stond op de planning voor 2021, maar uiteindelijk zal Europa een jaartje langer moeten wachten op de SUV-coupéversie van de U5. Eind 2022 komt de U6 naar onze contreien en dus ook naar België, bevestigt invoerder Cardoen. Maar naar het Belgische prijskaartje blijft het nog even raden. Wellicht wordt de Aiways U6 iets duurder dan zijn wat minder hippe neef.

Hoewel de Aiways U6 over een slanker lijnenspel en een wat strakker interieur beschikt, bouwt hij met de technische fundamenten van de U5. Als vijfdeurscoupé zou de elektrische SUV wel wat krachtiger zijn, met een systeemvermogen van 218 pk - dat is 11 pk meer dan de Aiways U5. Er is sprake van een batterijpakket van 66 kWh, wat zich zou vertalen in een WLTP-rijbereik van 400 kilometer. Dan is dan weer 10 km minder dan de U5. 

Sneller laden

Nog niet zo lang geleden kreeg de Aiways U5 een update die ervoor zorgt dat de elektrische SUV voortaan sneller kan laden. Op wisselstroom kon je het batterijpakket alleen enkelfasig laden tot 6,6 kW. Dankzij de update wordt die laadsnelheid opgetrokken naar 11 kW (driefasig). Dat wil zeggen dat de accu's van 63 kWh nog een 6-tal uur nodig hebben om bijgeladen te worden via een wallbox.

Aan het laden op gelijkstroom verandert er niets, met een maximum van 92 kWh. Dan volstaan 35 minuten om de batterijen weer van 20 naar 80% van hun capaciteit te brengen. De vernieuwde Aiways U5 komt bovendien met een universele ICCB-oplaadkabel waarmee de elektrische SUV niet alleen op de wisselstroomaansluitingen, maar ook op een stopcontact kan worden aangesloten.

Uiteraard komt ook de Aiways U6 met die opgewaardeerde oplaadtechnologie.

Autosalon Brussel 2023

Normaal gezien staat Aiways op het Autosalon van Brussel, dat plaatsvindt van vrijdag 13 tot en met zondag 22 januari 2023. En dan wordt de nieuwe U6 natuurlijk de ster op de stand. Cardoen heeft zich geëngageerd tot deelname, weliswaar onder voorbehoud van enkele parameters. Kan je niet op de Brussels Expo terecht, dan wel in het Cardoen-paleis op de A12...

 

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten