Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Facelift / Mercedes GLA en GLB krijgen milde (hybride) facelift (2023)

Geschreven door Yeelen Möller op 17-03-2023

Na A, B en CLA volgt... GLA en GLB. Mercedes heeft zijn twee compacte SUV's lichtjes bijgepunt, met een frisse neus, meer standaarduitrusting en een klein beetje elektrificatie. Er zijn zelfs spelletjes te vinden in het infotainmentsysteem!

Als de A-Klasse, B-Klasse en CLA een facelift hebben gekregen, dan kunnen de nauw verwante Mercedes GLA en GLB natuurlijk niet achterblijven. Beide modellen krijgen dan ook een nieuwe neus, die zich kenmerkt door een hertekende bumper, een nieuwe grille en de voortaan standaard meegeleverde LED High Performance-koplampen, die meteen ook een nieuwe lichtsignatuur krijgen. Ook aan de achterzijde is een nieuwe lichtsignatuur te zien in de verduisterde lichtblokken.

Meer uitrusting en spelletjes aan boord

Aan boord zijn de wijzigingen op visueel vlak eerder beperkt. In tegenstelling tot de grotere modellen van Mercedes, krijgen de GLA en GLB niet het grotere verticale MBUX-systeem. Het infotainmentsysteem krijgt wel een update naar de nieuwste versie, met onder meer draadloze CarPlay/Android Auto, meer personalisatiemogelijkheden en een "intelligente" stemassistent die suggesties doet op basis van je gebruiken – maar die kan je gelukkig ook uitschakelen.

De uitgebreide standaarduitrusting beslaat voortaan ook een grootlichtassistent voor de ledkoplampen, een achteruitrijcamera, een lederen stuurwiel en comfortzetels bekleed in gerecycleerde materialen. Een nieuwigheid in het nieuwe infotainmentsysteem, toch als je de optie hebt aangevinkt, is de aanwezigheid van spelletjes die je alleen of met de passagiers kan spelen. Veel moet je er echter niet van verwachten: het gaat om titels als Sudoku, Pairs of 3 op een rij. 

Milde hybridisatie

Het motorenpalet van de vernieuwde Mercedes GLA en GLB blijft min of meer hetzelfde, met viercilinders op benzine en diesel en een plug-inhybride 250 e voor de GLA, steeds gekoppeld aan een automaatbak met dubbele koppeling. De benzinemotoren zijn voortaan wel allemaal mild hybride dankzij een 48-voltsysteem met een elektromotor van 10 kW (13,6 pk) die voor een kleine boost kan zorgen.

De plug-inhybride GLA 250 e krijgt een iets krachtigere elektromotor, maar het gecombineerde vermogen blijft hetzelfde, net als het elektrisch rijbereik van 62 tot 70 km volgens de WLTP. Tenslotte zijn de AMG 35-versies van de GLA en GLB voortaan ook mildhybride, maar aan het vermogen van 306 pk en 400 Nm verandert er niks, al valt de CO2-uitstoot wel iets lager uit.

Prijzen volgen nog.

Motorengamma Mercedes GLA & GLB

Benzine

  • GLA/GLB 180 (1332 cc, 136 pk)
  • GLA/GLB 200 (1332 cc, 163 pk)
  • GLA/GLB 220 4Matic (1991 cc, 190 pk)
  • GLA/GLB 250 4Matic (1991 cc, 224 pk)
  • GLA/GLB 35 AMG 4Matic (1991 cc, 306 pk)

Diesel

  • GLA/GLB 180 d (1950 cc, 116 pk)
  • GLA/GLB 200 d (1950 cc, 150 pk)
  • GLA/GLB 220 d 4Matic (1950 cc, 190 pk)

Plug-inhybride

  • GLA 250e (218 pk, 11,5 kWh, 62-70 km WLTP)

 

Web Editor

Twitter: @yeelenm / Instagram: @yeelenm

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten