Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Facelift / Facelift Mercedes CLA: nieuw MBUX en elektrificatie

Verwachte lancering : 01-03-2023

Geschreven door Olivier Duquesne op 18-01-2023

Het duo Mercedes CLA en CLA Shooting Brake is vernieuwd met een opfrisbeurt en verbeterde technologieën. Onder de motorkap krijgen alle benzinemotoren elektrische ondersteuning.

Het vergt een arendsoog om de ‘nieuwe’ CLA van de oude te onderscheiden. De uiterlijke facelift is zeer discreet, maar toch onderscheidend. Om de opgefriste ‘coupé’ en shooting brake te herkennen moet je kijken naar de grille met zijn kleine sterretjes. Verder werd de voorbumper hertekend, evenals de achterdiffusor. En uiteraard werd ook de lichtsignatuur van de standaard ledverlichting vernieuwd. Voorts vallen er nieuwe lichtmetalen velgen en koetswerkkleuren te noteren. Maar het interessantste is te vinden onder de motorkap en in het interieur, waar de stoelen standaard met leder zijn bekleed.

Elektrisch duwtje

Het hele gamma benzinemotoren van de CLA wordt voortaan bijgestaan door een elektrische motor. Ofwel als microhybride ofwel als plug-inhybride. In het laatste geval wordt de elektromotor 5 kW krachtiger en is hij voortaan 80 kW, ofte 109 pk sterk. In combinatie met een accu van 15,6 kWh kan de 250 e tot 80 km elektrisch rijden, terwijl zijn batterij met de optionele DC-snellader in 25 minuten van 10% naar 80% capaciteit kan gaan. En anders is er natuurlijk nog de 1.3-benzinemotor met 163 pk. Niet-oplaadbare benzineversies, waaronder de AMG’s, zijn uitgerust met een starter-alternator van 10 kW met een elektrisch systeem op 48 volt. Mercedes blijft dieselmotoren aanbieden voor de CLA en CLA Shooting Brake.

  • benzine 180: 136 pk
  • benzine 200: 163 pk
  • benzine 250 4Matic: 204 pk
  • benzine 35 AMG 4Matic: 306 pk
  • benzine 45 AMG 4Matic: 421 pk
  • PHEV benzine 250 e: 218 pk (gecombineerd)
  • Diesel 180 d: 116 pk
  • Diesel 200 d: 150 pk
  • Diesel 220 d: 190 pk

Nieuwe multimedia

Het MBUX-infotainmentsysteem werd herzien met een nieuw display en nieuwe functies. De cockpit heeft nu een dubbel scherm, van standaard respectievelijk 7,0 en 10,25 duim. De weergave kan worden geconfigureerd aan de hand van drie modi (Navigatie, Assistance, Service) en zeven kleuruniversa.

Ook het scherm achter het stuurwiel kan in drie stijlen worden aangepast: 'Classic' met voor de bestuurder relevante informatie, 'Sporty' met een dynamische toerenteller en 'Discreet' met enkel de meest essentiële elementen. Apple CarPlay en AndroidAuto werken draadloos. Tot slot beschikken de vernieuwde CLA's over verbeterde USB-oplaadmogelijkheden met verlichte USB-C-aansluitingen.

 

Web Editor - Specialist Advice

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten