Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Markt / Nieuwe Subaru BRZ nu tóch te koop in België +prijs

Geschreven door Hans Dierckx op 19-04-2023

De tweede generatie van de Subaru BRZ, ook bekend als Toyota GR86, was aanvankelijk niet te krijgen bij ons, maar is nu tóch te koop.

UPDATE - Hoewel je tot voor kort via Duitsland moest gaan, is het nu ook mogelijk om de tweede generatie Subaru BRZ rechtstreeks te kopen in België bij het merk. Aanvankelijk was het model in Europa niet te koop, maar daaraan passen de Japanners nu een mouw.

De kleine en bijzonder prettig rijdende coupé komt weliswaar in een beperkte oplage op de markt tegen een aanzienlijk hogere prijs dan tweelingbroer Toyota GR86, waarvan de productie al in 2024 ophoudt. Wat de Subaru BRZ kost in België? 40.995 euro. Of 43.495 met STi Pack.

Enkel in het blauw

Subaru maakt het zichzelf niet al te moeilijk en biedt zijn sportieve coupé slechts in één koetswerkkleur aan - het bekende WR Blue Pearl - en steeds compleet uitgerust als Limited. Wie meer wil, kan kiezen voor het STi Pack dat zwarte elementen toevoegt aan de carrosserie, een aluminium schakelpook en enkele specifieke details.

Ook GR86 gelimiteerd in oplage

Diens eeneiige tweelingbroer, de Toyota GR86, is sinds 2022 te koop in Europa, maar eveneens mondjesmaat. De productie is de facto gelimiteerd doordat de Japanners hem tegen 2024 alweer uit de handel nemen. Dat is een gevolg van nieuwe Europese regelgeving rond veiligheidssystemen, die voor dit model té ingrijpende aanpassingen zouden vergen.

Prijs en levering

Je moet gelukkig niet meer via Duitsland gaan om een BRZ te bemachtigen, ook al is het binnen de EU geen lastige klus om een auto in te voeren. Het kan nu ook gewoon via een Subaru-dealer. De Subaru BRZ wordt aangeboden in België vanaf 40.995 euro als Limited, waar je nog 2.500 euro kan bijtellen voor het STi Pack. Dat is ongeveer 5.000 euro duurder dan een nieuwe Toyota GR86! Die vraagt echter wel tussen de 40.000 euro en 70.000 euro op de tweedehandsmarkt. Die prijs zou kunnen dalen nu de BRZ ook nieuw beschikbaar is... toch zolang de voorraad strekt. Het is dan ook goed mogelijk dat ook de BRZ in een beperkte oplage naar ons land komt, als antwoord op de populariteit van de GR86.

Als je weinig geduld hebt, is de gewone Subaru BRZ Limited de beste keuze, want daarvan beginnen de leveringen al in juli 2023. Wie voor het STi Pack kiest, zal moeten wachten tot het einde van het jaar om achter het stuur van dit nieuwe speeldgoed te kunnen kruipen.

Journalist AutoGids/AutoWereld

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten