Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Tesla Roadster: pas in 2023

Geschreven door Frédéric Kevers op 13-10-2021

De lancering van de Tesla Roadster, die onlangs werd uitgesteld tot 2022, zal uiteindelijk pas in 2023 plaatsvinden, samen met die van de Cybertruck, wegens bevoorradingsproblemen en de coronacrisis.

Bij Tesla laten ze de fans graag wachten... Zo zal de Tesla Roadster uiteindelijk pas in 2023 op de markt komen, liefst 6 jaar na zijn voorstelling in 2017 dus. Een nieuwe vertraging voor de raket op wielen van de Amerikaanse constructeur. Volgens Elon Musk zou dit nieuwe uitstel het gevolg zijn van de coronacrisis en van bevoorradingsproblemen bij onderaannemers, onder andere wegens het befaamde tekort aan halfgeleiders.

>> Lees ook – Elon Musk: "Het einde van het chiptekort is in zicht."

Vertragingen en geavanceerde technologieën

De saga van de Tesla Roadster en de vele vertragingen gaat dus door. Het eerste sportieve model van het merk sinds de oorspronkelijke kleine roadster, die was afgeleid van de Lotus Elise, is al verschillende keren uitgesteld wegens moeilijkheden bij de ontwikkeling van de zeer geavanceerde technologieën waarvan het model gebruikmaakt, zoals de aandrijflijn met 3 motoren of de inhouse state-of-the-artbatterijtechnologie.

De nieuwe generatie batterijen vormt dan ook een belangrijke commerciële en industriële uitdaging voor Tesla. De zogenaamde 4680-accu's, die zullen worden gebruikt in het hele gamma van de constructeur, moeten een grotere energiedichtheid bieden en tegelijk een vereenvoudigde en goedkopere productie mogelijk maken.

>> Lees ook – LFP-batterijen: nieuwe heilige graal van de elektrische auto?

Tesla Cybertruck 2023

Cybertruck eveneens in 2023

Naast de Roadster zal Tesla ook de futuristische Cybertruck pick-up in productie nemen. Een langverwacht model dat een extra innovatie zou kunnen brengen door geen deurgrepen te hebben. Op sommige foto's van rijdende prototypes zijn deuren zonder handgrepen te zien, zelfs niet verzonken. Elon Musk sluit de deur echter niet voor een mogelijke productiestart in 2022: “Hoogstwaarschijnlijk zal de productie van de Cybertruck in het volgende jaar in gang worden gezet en dan in 2023 op kruissnelheid komen.”

Wat de Roadster betreft, zullen de eerste 1.000 exemplaren een gelimiteerde 'Founders Edition' zijn met een prijskaartje van 250.000 dollar (zo’n 216.500 euro). De rest van de productie zal met 200.000 dollar (ongeveer 173.000 euro) betaalbaarder zijn. Een spotprijsje voor een auto die groteske prestaties belooft: minder dan 2 seconden om van 0 naar 100 km/u te sprinten, 4,2 seconden om 160 km/u te halen en een 8,9 seconden voor de 400 meter vanuit stilstand!

Web Editor

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten