Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Dieselgate: BMW, Daimler en VW verdacht van kartelvorming

Geschreven door Valentin Delchambre op 24-09-2018

De Europese Unie is een onderzoek gestart om na te gaan of de autobouwers BMW, Daimler en Volkswagen een gemeenschappelijk front hebben gevormd om uit Dieselgate te geraken zonder elkaar te moeten beconcurreren.

Overzicht :

Bestond er een akkoord tussen de Duitse autobouwers om te vermijden dat ze elkaar zouden gaan beconcurreren op het vlak van uitstootvermindering? Dat wil Europees Commissaris voor Concurrentie Margrethe Vestager bekijken. Daarom heeft ze afgelopen dinsdag een onderzoek bevolen, drie jaar na het ontploffen van het Dieselgate-schandaal.

Interne vergaderingen

Het onderzoek komt er na aanwijzingen dat BMW, Daimler, Volkswagen en VW-dochterbedrijven Audi en Porsche vergaderingen zouden hebben bijgewoond met als onderwerp de ontwikkeling van technologie om de uitstoot van auto’s te beperken. Volgens de Duitse pers zou Daimler als eerste hebben toegeven dat deze interne alliantie bestaat om zo de goodwill van de bevoegde overheden af te kopen.

Geen verjaring

Als de feiten waar blijken te zijn, dan zijn ze waarschijnlijk het gevolg van de crisissituatie na Dieselgate. De autobouwers moesten snel oplossingen vinden om zich te kunnen plooien naar de nieuwe, strikte uitstootnormen van de EU. Het onderzoek heeft geen verjaringsdatum. De duur zal afhangen van diverse factoren zoals de bereidwilligheid van de constructeurs om mee te werken en de complexiteit van het dossier.

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten