Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Volkswagen zou Dieselgate-ingenieurs ontslagen (2018)

Geschreven door David Leclercq op 24-08-2018

Volgens diverse bronnen in de Duitse pers is Volkswagen voorbereidingen aan het treffen om een groepje ingenieurs en managers de laan uit te sturen die bij het Dieselgate-schandaal betrokken waren.

Volgens de krant Handelsblatt zou het parket van Brunswick zich concentreren op een groep van 39 werknemers van de autobouwer in haar onderzoek naar fraude met de uitstoot van vervuilende stoffen. Handelsblatt en hun collega’s van Bild am Sonntag schrijven dat vooral Heinz-Jakob Neusser, de voormalige baas van de afdeling ontwikkeling van VW, in de vuurlijn ligt. Neusser wordt ook in de Verenigde Staten in beschuldiging gesteld voor de vervalsing van uitstootwaarden, want hij was destijds verantwoordelijk toen de Duitse diesels niet door de Amerikaanse uitstoottests geraakten. En hij zou ook degene geweest zijn die de ingenieurs zou hebben opgedragen om daar een oplossing voor te vinden.

Ontslagen

De Duitse pers is ervan overtuigd dat deze groep mensen binnenkort al op straat zou staan, maar dat nog andere ontslagen zouden volgen. Al moet dat nieuws nog met veel omzichtigheid worden benaderd. Volkswagen zelf wenst geen commentaar te geven op de informatie en zegt dat vertrouwelijkheid voorrang krijgt in deze affaire.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten