Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Volkswagen ID Buzz komt 9 maart 2022

Geschreven door Frédéric Kevers op 07-01-2022

De elektrische retro-minibus van Volkswagen wordt in maart officieel voorgesteld volgens CEO Herbert Diess op Twitter. Geen verrassingen, want hij blijft trouw aan het reeds bekende concept.

Herbert Diess, CEO van Volkswagen, heeft op Twitter onthuld dat de productieversie van de ID Buzz op 9 maart wordt voorgesteld. Als eerbetoon aan het originele model van de jaren '60 behoudt deze nieuwe versie zijn karakteristieke stijl, maar brengt hij hem in de moderne tijd met zijn elektrische architectuur. Het model speelt dus in op de iconische look van vroeger om bij te dragen aan Volkswagens ambities om de grootste EV-constructeur ter wereld te worden, en zo Tesla van de troon te stoten. De ID Buzz komt zowel in Europa als in de VS op de markt.

>>> Lees ook: Volkswagen ID Buzz komt in 2022

Flower Power

De originele microbus, een iconisch model uit de jaren '60 dat hand in hand ging met de hippiebeweging en de surfcultuur, was dé auto voor milieubewuste mensen en voor de flower power. Met zijn elektrische architectuur, op dezelfde MEB-basis als de ID.4, en zijn duurzame en/of gerecycleerde materialen speelt de ID Buzz in op dezelfde trend, maar hij is eerder hip dan utilitair. Daarvoor zijn er de Caddy en de Multivan. Om zijn succes te verzekeren, kan de Volkswagen ID Buzz rekenen op een stevige fanbasis dankzij zijn voorvader. Maar hij zal trouw moeten blijven aan de geest van die laatste, en aan zijn looks, om het zeer veeleisende publiek te verleiden.

Web Editor

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten