Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Markt / UPDATE – BMW i4: prijs instapversie eDrive35 bekend

Geschreven door Frédéric Kevers op 04-10-2022

Met zijn elektrische vierdeurscoupé wil BMW de concurrentie aangaan met de Tesla Model 3. Het probleem is dat de i4 aanzienlijk duurder is dan zijn Amerikaanse rivaal. De oplossing? Een eDrive35 als instapversie natuurlijk!

Overzicht :

De Tesla Model 3 is een bestseller omwille van zijn zeer overtuigende prestaties, maar ook omwille van zijn interessante prijs... al is dat door recente stijgingen al wat minder het geval. Hoewel de nieuwe BMW i4 qua prestaties overtuigt in vergelijking met de Amerikaanse referentie, wordt zijn commerciële succes vertraagd door zijn exorbitante prijzen. BMW heeft daarom gereageerd door de i4 eDrive35 op de markt te brengen, die redelijker is qua vermogen, accucapaciteit en dus ook qua prijs.

LEES OOK onze Eerste Test van de BMW i4

Minder duur, minder ver

Tot nu toe was de BMW i4 verkrijgbaar als eDrive40 (340 pk, achterwielaandrijving, vanaf 62.000 euro) en M50 (544 pk, vierwielaandrijving, vanaf 77.400 euro), maar op sommige markten komt daar de achterwielaangedreven instapversie eDdrive35 bij. Die beschikt over een elektromotor die 286 pk levert en gevoed wordt door een batterijpakket waarvan de capaciteit is teruggebracht tot 70,2 kWh, in plaats van 83,9 kWh voor de andere twee versies. De prestaties blijven in absolute termen meer dan voldoende (0 tot 100 km/u in 6 seconden), maar het rijbereik daalt tot 490 km (WLTP), wat 100 km minder is dan bij de eDrive40. Wat opladen betreft, kan de de i4 eDrive35 snelladen tot 180 kW en in iets meer dan 30 minuten van 10 naar 80 procent lading gaan.

Wat de prijs betreft, zal deze ‘basisversie’ wellicht worden aangeboden met minder uitrusting en een prijs die dichter bij 55-57.000 euro ligt. In de Verenigde Staten kost hij 52.395 dollar, wat 4.000 dollar minder is dan de eDrive40 aan die kant van de Atlantische Oceaan. Deze versie is al bevestigd voor Canada, de VS en Frankrijk. Voor België is nog niets bevestigd, maar zou in de komende weken een beslissing worden genomen.

UPDATE: de BMW i4 eDrive35 kan nu ook in België worden besteld, waar hij wel iets duurder is dan we hadden voorspeld. De vanafprijs bedraagt 58.700 euro.

Web Editor

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten