Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Scoops / Nieuwe Honda Civic Type R laat zich zien

Geschreven door Klaas Janssens op 05-10-2021

Ook de nieuwe Honda Civic krijgt een snelle Type R. Hoewel het hot-hatchmodel nog achter een laagje camouflage schuilt, kan je moeilijk naast de aerodynamische aanpassingen en de speciale uitlaatpijpen kijken.

2022 Honda Civic Type R

Hoewel het koetswerk nog onder een laagje camouflagetape schuilt, laat de nieuwe Honda Civic Type R zich zowat volledig bewonderen. Het lijnenspel oogt wat slanker dan zijn gespierde voorgangers, maar de gigantische achterspoiler en de drie uitlaatpijpen blijven wel trouw op post. De centrale einddemper wordt voortaan geflankeerd door twee kleinere exemplaren, bij de huidige generatie van de Honda Civic Type R is dat nog andersom. Let ook op de met Brembo-remmen gevulde velgen en de aerodynamische koetswerkaanpassingen, die zowel de koeling moeten verbeteren als downforce moeten genereren. Want na de twee vorige generaties zijn de verwachtingen hooggespannen.

>> Lees ook - Ontdek de nieuwe Honda Civic - officieel

Over het aandrijfgeheel wil de Japanse constructeur nog niets kwijt, gemakkelijkshalve gaan we ervan uit dat de nieuwe Honda Civic Type R de drukgevoede vierpitter van zijn voorganger erft: een 2-literblok dat een vermogen van 320 pk en een maximumkoppel 400 Nm verzamelt. Mogelijk komen daar bij de generatiewissel een paar paarden en wat Newtonmeters bij.

 

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten