Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

prototype / Honda CR-V Hybrid Racer met Indycar-power

Geschreven door Frédéric Kevers op 01-03-2023

Honda Performance Development heeft de Honda CR-V Hybrid Racer gecreëerd, met het toekomstige hybride aandrijfgeheel uit de Indycar. Met 800 pk en Pikes Peak-achtige koetswerkaddenda gaat de Japanse cross-over helemaal los.

Overzicht :

Om de hybridetechnologie te promoten die vanaf 2024 Honda’s Indycar-eenzitters zal aandrijven, heeft de competitieafdeling van de Japanse constructeur een erg wilde versie ontwikkeld van zijn brave hybride cross-over. De Honda CR-V Hybrid Racer verbergt een 800 pk sterke, hybride V6-turbo die ontwikkeld werd voor de Indianapolis 500.

2023 Honda CR-V Hybrid Racer Concept

Competitiemotor

Honda Performance Development heeft wel het koetswerk van een standaard Honda CR-V overgenomen... wat betreft het gedeelte boven de gordellijn. Dat is echter alles wat er overblijft van het productiemodel. De carrosserie rust op een structuur van carbon met daarin centraal achterin de drukgevoede hybride V6. Deze 2,2 liter grote biturbo-V6 wordt gebruikt in de Indycar-competitie en wordt gecombineerd met een door de bestuurder activeerbare elektrische motor-generator van Empel. Het gecombineerde vermogen bedraagt 800 pk.

LEES OOK Deze achterwielaangedreven Mazda 3 krijgt een 1.200 pk sterke wankelmotor

De Honda CR-V Hybrid Racer heeft echter geen accu, want de elektriciteit wordt geleverd door een Skeleton-supercondensator. Een oplossing die enkele seizoenen door Toyota in LMP1 werd gebruikt alvorens over te schakelen op een meer traditionele batterij. Geen brandstofcel dus, zoals in een toekomstige versie van de Honda CR-V die in de Verenigde Staten wordt verkocht. Deze wilde CR-V is een pure achterwielaandrijver en de transmissie is toevertrouwd aan een sequentiële zesversnellingsbak van Xtrac, eveneens afkomstig uit het Indycar.

2023 Honda CR-V Hybrid Racer Concept

Wilde look

Deze Honda CR-V Hybrid heeft echter niet alleen een wild aandrijfgeheel, hij ziet er ook zo uit. Het koetswerk van dit technologische uitstalraam, dat eruitziet als de "Unlimited"-auto’s van de heuvelklimrace Pikes Peak, werd uitgebouwd met spectaculaire spatbordverbreders en een dito frontsplitter en achterspoiler. Die zijn ook nodig om deze auto met in theorie indrukwekkende prestaties aan de grond te houden.

Het gaat echter slechts om een conceptcar en Honda zou geen plannen hebben om ermee in de racerij te stappen. Hoewel… De Amerikaanse tak van de Japanse constructeur zal natuurlijk wel willen inspelen op de media-aandacht die deze CR-V Hybrid Racer krijgt. Waarom niet op Pikes Peak? Dat zou beter zijn dan een paar opwachtingen tijdens de verschillende manches van het Indycar-kampioenschap van 2023.

Hoewel de productie CR-V geen IndyCar-achtige aandrijflijn krijgt, komt er binnenkort een nieuw aandrijfgeheel beschikbaar voor de populaire compacte cross-over. Afgelopen najaar bevestigde Honda plannen voor een CR-V met een waterstof-brandstofcelaandrijving.

Web Editor

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten