Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Honda CR-V FCEV is een plug-inhybride SUV op waterstof

Geschreven door Frédéric Kevers op 01-12-2022

De nieuwe Honda CR-V krijgt een plug-inhybride variant die geen verbrandingsmotor meer heeft, maar een brandstofcel gebruikt die waterstof omzet in elektriciteit.

Met de Honda E heeft de Japanse constructeur een elektrische auto in het gamma, maar verder ligt de focus vooral op hybride voertuigen. Zo zal de nieuwe Honda CR-V verkrijgbaar zijn als FCEV (Fuel Cell Electric Vehicle), waarbij een brandstofcel gebruikt wordt om waterstof om te zetten in elektriciteit. Het enige bijproduct van dat proces is waterdamp.

Met de Honda Clarity verzamelde de Japanse constructeur al een heleboel expertise op het gebied van waterstofwagens met brandstofcel, het gebruik van dergelijke aandrijfgeheel in een populaire SUV zou voor een significante schaalvergroting moeten zorgen.

Honda CR-V FCEV

Plug-inhybride?

Omdat waterstofstations nog niet meteen op elke hoek van de straat terug te vinden zijn, grijpt Honda naar een stekkeroplossing. Concreet: je zal de batterije van de CR-V FCEV ook aan de laadpaal kunnen hangen, zodat je niet enkel afhankelijk bent van waterstof. Dergelijke oplossing zagen we eerder op de Renault Scénic Vision, al houdt diens productieversie het bij een 100% elektrische aandrijflijn op batterijen.

De Honda CR-C FCEV zal gebouwd worden in de productiesite in Marysville, Ohio. Dat is de fabriek waar de Japanners de recent op pensioen vertrokken NS-X in elkaar zetten. Of er ook Europese plannen zijn met deze stekkerhybride op waterstof? Voorlopig niet, maar zeg nooit nooit.

Bron: Car&Driver

Web Editor

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten