Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Facelift / Vernieuwde Jeep Compass wil opnieuw scoren in Europa

Geschreven door Frédéric Kevers op 06-04-2021

In Europa neemt de Jeep Compass zowat 40% van de verkoop voor zijn rekening. Deze doorgedreven facelift moet dat succes bestendigen.

Jeep spreekt over de New Compass, maar eigenlijk betreft een doorgedreven facelift van het bestaande succesmodel. De Jeep Compass vertegenwoordigt 40% van de Europese verkoop, een kwart daarvan is de plug-inhybride 4Xe-versie. Het hoeft dan ook niet de verbazen dat de Amerikaanse constructeur deze vernieuwingsoperatie aangrijpt om het Europese publiek verder te vertroetelen. De Belgische leveringen van de vernieuwde Jeep Compass zijn gepland voor de tweede helft van 2021.

Nieuw interieur

De facelift van de Jeep Compass herken je zijn herwerkte voorkant, die slankere ledkoplampen mixt met een sportiever ogende voorbumper. Achteraan zijn de verschilllen minder opvallend, de elektrische achterklep kan je voortaan ook openen door je voet onder de bumper te bewegen. De belangrijkste wijzigingen vind je binnenin, want de vernieuwde Jeep Compass krijgt een volledig nieuw dashboard dat een digitale tellerpartij combineert met de nieuwe Uconnect 5-multimediamodule. Ook de bediening van de airco, de vormgeving van de ventilatiesleuven en het multifunctionele stuur zijn nieuw. Jeep heeft ook de vormgeving van de opbergvakken herbekeken, wat het interieur van de Compass 4,4 liter aan additionele stouwruimte oplevert.

2021 Jeep New Compass

Twee hybride varianten

De vernieuwde Jeep Compass wordt aangeboden als Sport, Longitude, Limited S en als avontuurlijke Trailhawk, het motorenpalet biedt je de keuze tussen benzine, diesel en hybride.

  • 1.3 benzine: 130 of 150 pk sterk, altijd voorwielaandrijving, manuele zesbak of gerobotiseerde DDCT-automaat.
  • 1.6 diesel: 130 pk, altijd voorwielaandrijving, manuele zesversnellingsbak.
  • 4Xe Plug-in Hybrid: 190 of 240 pk sterk, eAWD-vierwielaandrijving, zestrapsautomaat.

De plug-inhybride Jeep Compass 4Xe combineert een 1,3 liter-benzinemotor met een accupakket van 11,4 kWh en een elektromotor die 60 pk en 250 Nm sterk is. De EXe met 190 pk beschikt over een elektrisch rijbereik van 52 kilometer, de krachtigere variant van 240 pk raakt tussen de 47 en de 49 kilometer ver op een batterijlading.

Web Editor

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten